Sommarfräscht

När det gäller inredning är det två företag som får mitt hjärta att klappa lite fortare, och har precis en sån stil som jag gillar; Lexington och Artwood. Jag älskar deras reklambilder, både för inspiration och för detaljer.


I Artwoods katalog för våren föll jag för dessa bilder, så sommarfräscht :)


 

Jag gillar kombinationen av vitt (som är metall) och mörkbrunt (som är jord). De gröna växterna ger spritsighet till rummet. Enligt Feng Shui representerar de träelementet. De blåa inslagen ger en sommarfräsch känsla, och enligt Feng Shui är detta vatten.

 

Det enda element som saknas i inredningen är eldelementet, förutom när lamporna är tända, då eld är all sorts belysning, både elektrisk och levande. Även allt som kommer från djur, tex en fårskinnspäls tillhör eldelementet. Men om man tänker att detta är ett sommarhem så finns det mycket eldelement från solens sken dagtid ;)

 

 Fina rottingmöbler som skulle passat bra tex i ett inglasat uterum eller kanske i sommarstugan
Och så bilder från Lexingtons vårkatalog. Skön, avkopplande och inbjudande känsla. Precis som jag vill ha i mitt hem, som ska vara en oas att längta hem till, ett ställe för mig och mina nära att vila, hämta kraft och umgås.


Kommentarer
Postat av: Bodypalace

Fortfarande mycket vitt som är poppis tydligen. En rätt så tråkig färg att inreda med tycker jag, men smaken e som baken :P

2012-02-12 @ 11:08:09
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Jagg gillar vitt som bas, men rum helt inredda i vitt tilltalar mig inte, och dessutom blir det ett alldeles för stort överslag av metallelementet med inredning helt i vitt. Däremot gillar jag när det finns balans mellan vitt och andra färger, vilket ofta gör att det blir balans mellan de olika elementen också :)Sen så tycker jag att det är jättebra att inte alla har samma smak. Tänk vad tråkig det hade blivit ;) fast om man utgår från många inredningstidningar verkar det som många har samma smak, men då blir det också extra intressant med någon som avviker!

2012-02-12 @ 11:56:30
Postat av: jeanette sandelin

snyggt!

dock saknar jag platser att sitta på...

det är ju så mkt plädar och kuddar att man inte får plats med rumpan :)

jag gillar vitt ihop med orange som jag har i v-rummet.

en soffa har samma färg som nyponsoppa, en med kaffelatte-färg.

lite svart och brunt finns också.

tyg och tavlor med cirklar...

jag trivs och kan både vila och få energin påfylld här hemma hos mig.

att man trivs och just känner sitt hem som en oas av vällust tror jag är det viktigaste.

kram och tack för din superbraiga blogg :)

2012-02-13 @ 12:52:51
URL: http://jeanettish.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0