Vad innebär egentligen ett enklare liv??

Ibland kan det verka som om att leva ett enklare liv innebär mest att rensa, organisera och göra sig av med överflödiga saker. Men det är ofta bara en start för att förenkla.
 
 
Det som är det stora syftet, och målet, med att förenkla sitt liv är att få tid till att fokusera sin tid och sin energi på det som faktiskt betyder något, det som gör skillnad i livet och hitta ett lugnare livstempo.
 
 
I slutändan tror jag även att det leder till att leva ett lyckligare liv, ett liv mer i samklang med både sig själv och sin omgivning. Där kommer även tankarna i Feng Shui in i att skapa en miljö som ger förutsättningar för ett mer harmoniskt liv. Ett harmoniskt hem är ett hem där man vilar, skapar trygghet, umgås, förstärker sina relationer och alla de bitarna är viktiga för ett lyckligt liv enligt lyckoforskningen.
 
 

Kommentarer
Postat av: PiaFia

Hej! Känner att jag inte mår så bra. Förstår att jag måste rensa för att börja om. Nu käns rensningen viktig och alla prylar mindre viktiga. Hoppas att jag är på rätt väg!

Svar: Jag tror att rensningen är en bra början. Vår yttre miljö manifesterar ofta vårt inre och visar hur vi mår. Att börja rensa bland saker kan också innebära att vi börjar rensa bland våra tankar, känslor och andra saker som påverkar vårt psykiska mående. Jag önskar dig lycka till och tror absolut att du är på rätt väg. Men om du mår dåligt kan det även behövas samtal med någon tex en psykolog parallellt med rensningen för att sortera i varför du mår dåligt och bearbeta olika saker
None None

2012-12-11 @ 19:39:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0