Tänkvärda ord

Jag tycker om att läsa mina kokböcker som skönlitteratur och ikväll har jag läst i denna härliga bok
 
 
 
 
Där hittar jag text som känns inspirerande och tänkvärda så här de sista dagarna innan jul.
 
 
"Julen är underbar och hemsk. Att göra-listan är längre än någonsin. Hänga upp glaskulorna i fönstret, köpa småtulpaner, putsa kopparbunken, göra köttbullar, beställa ekologisk skinka, inte glömma rödkålen, leta reda på receptet till mumma, städa under vasken....I julförberedelserna gör man ibland ofattbart dumma saker. När man inser det ska man sätta sig i lugn och ro med en lussebulle och tänka på vackra ord som midvinter och vintersolstånd"
 
 
Det är viktigt att komma ihåg - när det känns som livet snurrar på för fort, stressen ökar och "måste-listan" blir längre och längre, DÅ behöver man ta en paus, sätta sig och bara låta kroppen och själen slappna av, inte göra något alls och låta kroppen komma ikapp. När man känner sig stressad är det så lätt att allt bara snurrar runt och inget blir särskilt bra gjort ändå. Ta tid att njuta!
 
 
Om mellandagarna skriver hon:
 
 
"Det är nu julen kan vara som allra bäst. Helst ska man inte arbeta och absolut inte hasta iväg på rea, eller något annat dumt, utan lägga pussel, spela canasta halva nätterna, knäcka de nötter man aldrig hann knäcka under julen, se gamla filmer på TV, gå omkring halva dagarna i morgonrock, promenera runt frusna sjöar och äta rester."
 
 
JA, säger jag bara. Det är det som är jul för mig. Ledig i dryga två veckor, många lugna dagar, dagar då jag bara såsar runt hemma, läser en bok eller spelar spel med dottern, sköna vinterpromenader eller kanske skridskoåkning om det är fruset, bli skönt kall om kinderna för att sedan njuta av varm choklad med vispgrädde när jag kommer in. Kravlösa dagar, både på egen hand, med familj eller med vänner. Och för det behöver man inte stressa alls ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0