Och så kom snön;))

Åh, vad härligt! Tom här i Göteborg har vi nu massor av snö, vilket ger en så härlig julkänsla. Egentligen behövs inte så mycket mer för att ge den där härliga känslan av att snart är det jul. Mörkret som kommer vi fyratiden på eftermiddagen, alla ljus som lyser i fönster och i trädgårdar - och så snön.
 
 
I söndags började det med minusgrader och frost ute, men ingen snö. Efter flera veckor av grått och regn var det så upplyftande att bege sig ut i skogen runt hörnet för att plocka tallris, gran och blåbärsris. I år har jag bestämt att ha en enklare jul med mycket av julpyntet hämtat från naturen. Med en rödvit trasmatta på köksgolvet, tallris i kopparurnan, blåbärsris i Höganäskrus, adventsljusstaken i fönstret plus en enstaka tomte gav så mycket julkänsla i köket så här behövs inte mycket mer. Om jag sedan lägger till apelsiner med nejlikor och röda Ingrid Marie äpplen är julpyntningen klar!
 
 
Det gröna, ljusen, dofterna och inte minst snön utanför ger mig en härlig julkänsla. Allt det där andra känns som onödigt plotter. Alla sorters pynt som finns att köpa i affärerna klarar jag mig utan. När det gäller andra sysslor innan jul känner jag ingen stress. Jag gör det jag tycker är roligt och det jag hinner med. Och det blir jul oavsett om jag har gjort olika saker eller inte ;) Bra va??
 
 
Efter en lång promenad i skogen var klockan fortfarande inte så mycket så jag packade in mig i bilen och begav mig ut i skärgården för att gå på julmarknad. Strosade runt bland allt hantverk, lotterier, barnkaruseller, åt en varm gulaschgryta och drack glögg med lussekatt och bara njöt av stämningen. Se solen gå ner vid klipporna och sen på färjan tillbaka mot fastlandet stå ute i kylan (ensam kan jag tillägga då alla andra stannade kvar i värmen i sina bilar;)) och njuta av ljusen på öarna som jag lämnade. För mig är det sådana saker som ger julkänslan! På denna julmarknad handlade jag ingenting, då jag inte behövde någonting. Jag var nära att köpa hemlagat godis som gjorde mig nyfiken (Nutellapraliner) men insåg att jag var mätt och inte sugen, så tom godiset fick stå kvar på disken ;)
 
 
En härlig första advent som gav mig mycket julkänsla, utan stress och utan några större kostnader. Precis så som jag vill att hela julen ska vara i år!
 

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna

Min jul blev lite omrörd pga mormors bortgång, så jag har verkligen fått fundera på vad julen handlar om. Du beskriver så bra att det räcker med det gröna och ljusen. Jag använder levande ljus och saker jag har, men i färgkombinationen vitt, silver och mörkgrönt.

Svar: Ja det är ju inte mycket som behövs för att skapa julkänsla, och ibland behöver vi nog stanna upp och fundera vart allla dessa "måsten" kommer ifrån och fundera på vad julen egentligen handlar om. Det är ju inte pynt, mat och mängder med julklappar utan det är ju andra saker som ibland glöms bort i den allmänna hetsen.Sen är det ofta vid sådana omvälvningar i livet som någon närståendes bortgång som blir en väckarklocka för att reflektera kring livet och vad som verkligen är viktigt.
None None

2012-12-05 @ 09:26:23
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: CrimsonAnna

Min favorit var en av experterna i "Lyxfällan" som sade-det viktiga på julen är vila, samvaro och tända ljus.

2012-12-06 @ 09:58:56
URL: http://metalanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0