Modern önskelista

Jag sitter och tittar på min dotters önskelista för julklappar i år. På den står en del saker som hör ihop med hennes stora intressen; fotografering, musik och att skriva men också två saker som värmer i hjärtat. Hon önskar sig pengar för att skänka till välgörenhet där hon dels vill stötta WSPA, som arbetar för att värna om djur som far illa runt om i världen tex björnar som används i kamper med hundar, övergivna åsnor i Israel mm och dels önskar hon sig att bli fadde åt en flicka i PLANS projekt Stöd en flicka.
 
 
Jag tycker det är så roligt att se att välgörenhet och att tänka på andra är något som även våra ungdomar önskar sig. Att julen inte bara handlar om att få mängder med julklappar och nya saker (även om det naturligtvis finns med sådana saker också).
 
 
Att ge bort något som verkligen ger skillnad tycker jag är en bra julklapp. Istället för att köpa dyra julklappar till varandra, och då menar jag julklappsbyte bland de vuxna, som vi inte behöver, eller om behovet finns har råd att skaffa oss själva, bestämma sig för att avstå från att ge julklappar till varandra i år och istället skänka de pengarna till en välgörenhetsorganisation. Jag stödjer kontinuerligt WSPA och Forska utan djurförsök, och till jul brukar jag välja ytterligare en organisation som jag skänker en peng till plus att vi, dottern och jag, skänker julklappar till behövande barn i Göteborg. Det känns skönt att dela med sig av vårt överflöd och ge till andra som inte är lika lyckligt lottade.
 
 
 
 
Sen har jag även köpt en julklapp till mig själv :) En tvådagars dressyrkurs :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0