Mellandagslugn

Nej, jag springer inte ut på mellandagsrean som jag gjorde förr. Då var jag ute efter att göra reafynd, men nu är det inget som intresserar mig.
 
 
Istället ägnar jag dessa mellandagar åt att ta det lugnt och åt aktiviteter som ger mig energi och glädje.
 
 
Nu har jag precis kommit in från en och en halvtimmes promenad och det ger så mycket energi på flera sätt:
 
 
* Ljuset. Det är inte så många timmar som solen är uppe vid den här tiden på året så det gäller att ta tillvara på de ljusa timmarna. Vi behöver ljus och idag sken solen från en blå himmel. Solen och ljuset ger även glädje.
 
 
* Frisk luft. Att få andas frisk luft och ge nytt syre till kroppen ökar också kroppens energi. Och när kylan är i luften är det så skönt när det biter till lite i kinderna. Det ger en frisk och härlig känsla.
 
 
* Rörelse. Vår kropp är gjord för att röra på sig, och motion behöver inte vara krångligare än en promenad. På med ett par bra skor på fötterna, mjuka och sköna kläder som man kan ta ut svängarna i, och så bara ut och gå.
 
 
 
 
En promenad är också ett bra sätt att ta in naturens skiftningar under året, och lära sig att njuta av alla årstider (och alla väder). Idag har jag bara promenerat runt i området där jag bor, men skogen finns precis bakom knuten och en liten bilresa bort har jag havet, så jag varierar mina promenadområden.
 
 
Nu ska det värmas på lite rester, rensas i mina pärmar och bland tidningar (jag sätter in det jag inspireras av i olika pärmar) och i eftermiddag åker jag till stallet för del två på min dressyrkurs.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0