Lååångsamt tempo ;)

Förr i tiden när dagsljuset mer styrde livet var vintern en tid för mycket sömn och vila. Dagsljuset varade bara några få timmar om dagen, så man sov längre och gick och la sig tidigare på kvällen än vad vi gör nuförtiden. När det elektriska ljuset kom blev det möjligt att förlänga dagarna och numer kan vi göra allt i stort sett dygnet runt.
 
 
Någonstans på vägen har vi glömt bort att vintern är en tid för ett långsammare tempo, en tid för vila och en tid för att ta det lugnt. Naturen själv har gått in i sin viloperiod och även vi människor bör ta till vara denna tid för att njuta av ett lugnare tempo.
 
 
Själv har jag haft ett väldigt långsamt tempo de senaste veckorna, åtminstone efter jobbet. När jag kommer hem byter jag om till mjuka sköna velourkläder, mina rörelser blir lugna och långsamma. Jag fixar något att äta och kan sen antingen ta itu med lite hushållssysslor, eller så lägger jag mig på sängen och en katt klättrar upp och lägger sig i knät. Då får jag snällt ligga kvar för det är ju inte snällt att ta bort någon som har lagt sig så skönt ;) Där kan jag ligga ett par timmar, meditera, fundera på livet, titta på något TV-program, klappa katt och bara njuta av lugnet.
 
 
 
Havet en stilla vinterdag ger mig också lugn i kroppen och i själen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0