Jultraditioner

 
Alla familjer har sina egna "måsten", som i sig inte känner som något måste, men som är något man gör varje år före jul - en egen jultradition.
 
 
Denna helgen har vi gjort två sådana saker, sådant som för oss har blivit tradition. I fredags var vi på Jul på Liseberg. Det är så vackert i parken såhär i juletider. Vi strosade runt några timmar, kollade på alla vackra ljus överallt, kollade in julmarknaden med sina små bodar med hantverk och ätbara saker fast vi köpte inget, men provsmakade en hel del :) I år hade de också gjort en medeltidsby där kungen och riddarna förberedde en midvinterfest. Det fanns också något de kallade En julsaga, som visade hur man förberedde julen vid förra sekelskiftet.
 
 
Vi passade även på att spela på några chokladhjul, utan större lycka :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till jul brukar vi även alltid göra något eget julgodis. Detta året bestämde vi oss för att bara göra en sort, Rocky road, som är en riktig favorit. I den har man i allt som är gott; choklad, kola, nötter, marshmallows. Men det verkar vara den populäraste sorten att göra själv då minimarshmallowsen var helt slut i affären, och även på centrallagret, så vi nöjde oss med de andra ingredienserna. Jätteenkelt att göra.
 
 
Ta 600 gram choklad, ljus eller mörk, beroende på vad du föredrar (eller så går det bra att blanda). Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Hacka ner dumlekolor i mindre bitar, ta 1 del pistagenötter och 3 del jordnötter och blanda i den smälta chokladen. Häll över chokladsmeten på en bakpappersklädd plåt, eller i en form, bre ut massan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär sedan chokladen i lagom stora bitar ;)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0