GE, istället för att få!!!

I Göteborg har de i år insamling av julklappar för utsatta barn på flera ställen. Bland annat på HSB, där organisationen Allwin ser till att förmedla julklappar till barn som tex tillbringar julen på kvinnojourer. Även Hotel Gothia har som vanligt sin stora insamling av julklappar för samma ändamål.
 
 
Jag läste någonstans att julhandeln omsätter ca 65 miljarder. Smaka på den summan - 65 miljarder!!! Vi behöver inte fler prylar! Men runt om i landet finns det barn som inte får påhälsning av tomten, av många olika orsaker. Det finns många barn som tillbringar julen på olika sociala institutioner som tex barnhem, kvinnojourer, i fängelse med sina föräldrar eller som är hemlösa. Antalet hemlösa barn har ökat ganska mycket i Sverige de senaste åren.
 
 
Dessa barn blir verkligen glada över att få någon julklapp överhuvudtaget. Du kan göra skillnad för dem. I min hall står en superstor gosenalle och väntar på att bli inslagen, men först måste jag skaffa en stooor kartong. Jag tänker mig att en liten tjej någonstans kommer bli glad över en nalle, lika stor som hon själv, att krama och gå och lägga sig med på kvällen. Kanske en liten flicka som flytt med sin mamma från en våldsam man, och inte haft möjlighet att ta med sig särskilt många av sina saker. Det blir en julklapp som inte glöms bort, eller som går sönder på någon dag, eller som mister sin glans på ett par dagar som fallet ofta är med de saker vi ger till våra barn.
 
 
För mig känns det bra att veta att en sån liten sak ger mycket glädje någonstans, och jag tycker att det även är en del av julens budskap. Ge till dem som inte har, istället för att ösa saker över dem som redan har allt. Hur många gånger har man inte funderat på vad man ska ge fastrar och kusiner i julklapp, som man inte känner så väl att man vet precis vad som skulle göra dem glada, och som "har allt" men som man ändå känner sig tvingad att köpa något till???
 
 
julklapp

Kommentarer
Postat av: Karin

Hej, häromdagen var jag iväg till gothia för att lämna några julklappar till deras insamling. Det kändes mycket bra, jag blir glad av att ge! Jag såg att du skrivit om detta för nåt år sedan eller så då jag läste igenom din blogg. Tack för att du delade med dig o inspirerade! /karin

2012-12-19 @ 08:07:11
Postat av: Carina

En annan bra gåva är att gå in på tex Bris och köpa lite olika presenter tex utbildning för flickor i Kambodja,lek och glädje för barn i Ghana eller om man har stora givarbyxan är på så kan man sponsra ett skolbygge.Ja det finns gåvor från 56 kr och uppåt.Du får en minneskort över din sponsring.

2012-12-19 @ 15:45:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0