Möten

Nu när jobbet har kört igång ordentligt efter mina semesterveckor känner jag hur mycket bättre jag mår när jag inte har massor inbokat hela tiden. Privat försöker jag att inte boka upp mig på för mycket saker, men i jobbet är det svårare. Det är möten inbokat som jag måste vara med på, och mycket som ska hinnas med på mina 80%. Vissa dagar känns det som jag inte riktigt hinner med. Kontrasten mot sommarlivet är stort, och jag inser att för mig är det bättre att inte ha dagarna för inrutade.
 
 
I mitt arbete har jag en del möten och de gör mig trött. Att sitta på möte efter möte med saker som ska diskuteras och planeras blir jag ofta väldigt trött av. Däremot att möta människor, att samtala, ger mig kraft och energi. Jag har mycket handledning i mitt arbete där jag träffar grupper och dessa möten är det roligaste i mitt arbete.
 
 
Under sommaren har jag läst en hel del pocketböcker, bla Carolinya Gynnings Ego Woman (som jag för övrigt inte tyckte var en särskilt bra bok). Hon går ofta till olika medium för att få veta vad som ska hända i hennes liv. En sak jag gillade i hennes bok var ett citat från ett medium, Benny Rosenqvist, som har skrivit en bok som heter Ljusfolket. Där skriver han om möten med andra människor, både vänner och kärlek. Vissa kallar han för "kortspringande vänner" och jag gillade hans text:
 
 
"För många är det en förfärlig tanke. Vi tycker det är hemskt att tappa bort människor i livet och gör nästan vad som helst för att lappa ihop trasiga relationer. Ibland håller vi fast vid personer som vi innerst inne vet att vi borde släppa. Vi är sentimentala och vi är rädda för att bli ensamma.
 
 
Försök känna efter i ditt hjärta vad den här människan betyder för dig. Är det skuld eller längtan som håller dig kvar? Är det längtan så är det något att bygga vidare på, är det skuld ska du släppa det.
 
 
Och det är faktiskt inte meningen att vi ska hänga ihop med alla livet ut. Människor kommer och går i ens liv, vissa har man bara en kort period och några stannar längre. Och förringa inte de kortspringande vännerna, ni har kusnkaper ni ska ge varandra som inte behöver ta så lång tid. Sedan kan och ska ni gå åt varsitt håll. Våga släppa taget! Verkliga vänner och kärlekar hittar tillbaka till varandra om det är meningen. De andra ska man inte ha dåligt samvete för. Det är faktiskt skönt att bli av med en del personer som man är färdig med.
 
 
Däremot ska man aldrig se tillbaka med bitterhet på gamla relationer. Man lär sig något av alla relationer och det är aldrig bortkastad tid. Det var helt enkelt inte meningen att du skulle ägna de åren åt den mannen/kvinnan och den relationen och det gäller bara att förstå vad det var du skulle lära dig av det."
 
 
Så är det ju i livet! Vissa människor delar man inte så mycket tid med, men det betyder inte att de inte är viktiga.Jag tycker om att möta andra människor och jag tror att vi har något att lära av alla möten. När jag läste dessa rader kände jag att ja, det är ju så det är. Ibland tänker jag tillbaka med lite vemod på gamla vänner jag tappat kontakten med, eller inte känner att jag har något gemensamt med längre och kan längta tillbaka till den tiden (eller gamla kärlekar). Men vi har troligen gett varandra det vi skulle, lärt varandra det vi skulle lära varandra och för att kunna släppa in något nytt kan man inte kramla sig fast vi det gamla och det som har varit.
 
 
Möten ger energi - men möten tar kraft! I mitt arbete vill jag ha mer tid till riktiga möten.

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna

Jag är inne på liknande saker-att människor finns i varandras liv så länge de har ett syfte där. Jag har en vän som jag miste kontakten med men tack vare henne fann jag flera nya vänner, som jag står närmare. Så jag känner tacksamhet mot henne, hon ledde mig till dem.

2012-08-23 @ 14:31:00
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Helena Sannevik

Tänk att jag kände just så där den sista tiden jag arbetade som förskollärare, alla dessa möten och möten om mötena. Den tid vi fick med barnen och föräldrarna, den viktiga tiden som gav så mycket tillbaka den försvann i alla möten och rapporter.
Helena.

2012-08-23 @ 15:56:42
URL: http://hesan-hesan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0