Ett levande hem

Vad är ett levande hem egentligen? För min del är det ett hem där man kan se spår av de som lever där. Ett hem är en organisk plats som ständigt förändras. Det behöver inte betyda att man köper nya saker, men saker byter plats, saker används, något ligger framme för man inte är färdig med det.
 
 
Det är ingen av oss som lever i ett hem som det ser ut i inredningstidningar, eller i inredningsbloggar för den delen, där det är stylat och fixat inför fotograferingen. I levande hem ser det annorlunda ut. Det måste få finnas spår efter husdjur, barn, ja alla hemmets invånare. Jag gillar IKEA:s nya reklamkampanj om IKEA i verkligheten, där de pratar om att hem är en plats där någon bor, där vi hämtar kraft, kopplar av, umgås, lagar och äter mat osv och det får synas. Hos mig såg jag tydliga spår efter katterna när jag kom hem igår då någon av dem gått loss på toapappersrullen och rivit genom hälften av pappren, men vi skrattade gott åt vårt sargade papper.
 
 
 
 
Men ett levande hem betyder inte ett överbelamrat hem! Jag hör ofta om människor som inför försäljning av sin bostad har anlitat någon som ska styla hemmet inför fotografering och visning, som när de ser hur fint deras hem kan vara börjar känna en viss ånger över att de inte haft det så fint när de själva bott där. Även om man inte ska sälja sin bostad kan man ta del av en del av de åtgärder som görs. Det första man börjar med inför en försäljning är att rensa, rensa, rensa. De flesta av oss har för mycket saker, och sakerna får inte plats att andas. Ja, även saker behöver utrymme för att komma till sin rätt.
 
 
I en bok om homestyling läste jag att de börjar med att rensa bort sk plotter och ger exempel på vad plotter kan vara: tomma vaser, prydnadsföremål, planlöst upphängda småtavlor, anslagstavla, små korgar med div innehåll, högar med tidningar, plastblommor, torkade blommor, elektronik. De börjar med att rensa bort dessa saker och även småmöbler som inte fyller någon funktion utan bara tar upp värdefullt utrymme. Sen rensar de bort personliga saker så att de som kommer på visning ska kunna tänka sig sina egna saker där. Det är enda skillnaden om du tänker fortsätta bo i ditt hem - personliga saker visar vem du är och är en del av att skapa ett levande hem.
 
 
Nästa steg vid en homestyling är att göra hemmet inbjudande, och det de använder är samma saker som man inom Feng Shui använder för att öka energin i ett rum; tända ljus, friska växter, frukt och grönsaker och låter varje sak få chans att synas då det inte är för många saker som pockar på uppmärksamhet.
 
 
Dessa små, men betydelsefulla ändringar, kan du lätt göra i ditt hem.

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna

Bra skrivet:) Jag brukar hävda att bra inredning för mig är att jag kommer in i ett hem och vill utbrista "Oh vad *namnet på personen som bor där* det känns"

Svar: Jag vet precis vad du menar ;) När jag var på stan med några vänner för ett par veckor sedan ville jag gå in på Lexingtons butik i stan. Direkt när vi kom in sa de "det här är Ann-Sofie" :) Ja, för jag gillar ju den stilen, men jag har inte mycket saker som är av märket Lexington, men de kunde känna känslan.
None None

2012-08-29 @ 09:32:12
URL: http://metalanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0