Optimera din garderob

Har du, som jag, börjat känna att du har för mycket kläder i garderoben, och kanske har saker som sällan, eller aldrig blir använda? Ibland gör du felköp och garderoben är uppbyggd av en massa misch-masch, men det finns olika sätt att tänka som hjälper dig att optimera din garderob.


* Köp bara en av varje sak, dvs en handväska, ett par solglasögon, en enkel svart klänning som fungerar i alla sammanhang. Om du är som många kvinnor, inklusive mig själv, har du flera handväskor i garderoben (själv har jag tre olika svarta), flera par solglasögon men använder bara favoriterna (så hade jag det i flera år, men nu har jag ett par hemma och ett par i bilen).


* Basfärger. Dina basplagg bör vara i någon basfärg som komplementerar dina egna färger. Basfärg kan vara svart, grå, marinblå, brun, mullvad, beige - beroende på vilka färger du själv har.


* Mixa! Att bara ha basfärger blir tråkigt, så blanda upp neutralerna med accentfärger som passar dina egna färger. Blanda även olika stilar. Det är i kontrasterna det händer spännande saker :)


* Känn dig fin i det du har på dig! Klä dig efter din kroppstyp, men även efter din livsstil. Fundera på hur ditt liv ser ut? Behöver du mer vardagskläder? Arbetar du på ett ställe där du behöver klä dig mer strikt? Är du ofta ute på olika evenemang och behöver kläder för det? Köp den bästa kvalitet du har råd med. Det är bättre att ett plagg som sitter riktigt bra än att ha flera lite halvdana plagg som inte smickrar dig och din figur. (Det är bra feng shui också ;)) Bry dig inte om vilket märke det är. Du är inte en levande reklamtavla. Men om du hittar ett märke som du känner dig fin i, och som klär dig - stick with it.


* Uttryck dig själv!! Stråla som den stjärna du är! Fundera på vad som får dig att må bra. När du träffar människor är det dig de ska se, inte dina kläder. När du strålar struntar man i vad du har på dig. Dina kläder förstärker, men det är dig man ser.* Räkna på kostnaden. Hur mycket kostar ett plagg om du räknar på hur många timmar du behöver arbeta för att tjäna ihop till vad plagget kostar? 1 timme? En halv dag? En hel dag? Hur mycket är det värt för dig att jobba för att kunna köpa just det där plagget? Ett annat sätt att räkna är att räkna ut kostnade per användning. Hur mycket kommer du använda plagget? Är det varje dag under hela vinterhalvåret som det kan bli med en bra vinterjacka, då är ett högre pris försvarbart om det innebär en högre kvalitet och ett plagg som håller längre.


Detta är några tips på hur du kan optimera din garderob så att du med tiden har en garderob där du älskar varje plagg som hänger där, använder varje plagg - och alltid har något att ta på dig :))Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0