Ont om tid?Har du ofta ont om tid? Alla har vi 24 timmar per dygn, så på den punkten är livet helt rättvist. Alla har vi lika många timmar per dag och lika många dagar per vecka. Om du upplever att du har ont om tid beror det oftast på att du trycker in för mycket saker, och försöker hinna med så mycket som möjligt. Är det rätt saker du fyller ditt liv med?


Även om du fyller dina dagar med precis det du vill göra kan det ändå hända att det är för mycket i agendan. Glöm inte bort att skapa tomrum ibland. Tomrum som du inte fyller med massa "måsten", men inte heller med för mycket roliga saker. Även roliga saker kan upplevas som stressande, om det blir för mycket. Vi behöver en balans mellan roliga saker att se fram emot, och tomrum som vi inte redan har intecknat, utan kan ta dagen som den kommer.


I simple living är det fyra ideal man strävar efter; materiell enkelhet, en god gemenskap då relationer är något av det viktigaste för vår mentala hälsa och något som även lyckoforskningen har funnit stärker oss och ger oss positiva känslor och upplevelser, att göra det man älskar att göra vilket ger oss fler upplevelser av flow samt att kunna leva i nuet.


Så om jag sammanfattar det på mitt sätt blir det färre saker, mindre röra, satsa på att utveckla relationer, fler stunder av flow och fler stunder av mindfulness :))) Precis vad denna bloggen handlar om!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0