Tjuvstart

Igår kväll tjuvstartade dottern och jag julen ;) Hon har sagt hemma ett tag nu att hon längtar efter julen, och i skolan har de börjat träna till luciatåget (som hon ifos inte ska vara med på) och sjöng några jullåtar medan jag lagade middag.


Vi blev så inspirerade att vi stod och skrålade högt i köket på de luciatågssångerna vi tycker är vackrast, och på första plats hamnade:


Det strålar en stjärna


När vi sjungit igenom alla fina låtar vi kunde komma på själva, satte jag på en spellista med julmusik på datorn, där det fanns både traditionella julsånger och lite modernare varianter. Där kom två låtar på första plats.


Walking in a winter wonderland


Fairytale of New York  (för den lite tuffare julen ;))


För att öka på julstämningen lite mer drack vi julmust till ;)




Och där kommer den årligen återkommande frågan, vilken smakar bäst? Jag köper alltid Apotekarnes, oavsett vad olika testpaneler kommer fram till, precis som jag alltid köper Blossas lättvinsglögg. De är godast enligt mig :)


När vi skrålade och sjöng som mest i köket slog det mig att det finns några saker som vi delar, dottern och jag, och alltid har gjort som gör oss glada. När jag sedan har tagit del av massor av forskning inom lycka och välbefinnande kan jag bara konstatera att flera av de sakerna återkommer där också


- Att sjunga. Vi sjunger ofta, mycket och gärna. Det låter bättre när dottern sjunger, som tagit sånglektioner ett par år nu, men det viktigaste är glädjen. I Gretchen Rubins bok har hon som en av sina resolutioner att sjunga på morgonen för att börja dagen på ett positivt sätt.


- Att läsa. Vi läser mycket båda två. Redan när hon var liten läste jag mycket högt för henne från alla möjliga böcker, och hon har tagit fasta på det själv och är en riktig bokslukare nu. De flesta av hennes vänner läser inget alls, men hon säger ofta att det är så roligt att ta del av alla möjliga världar, genom litteraturen. Och jag kan bara hålla med :)


- Att omge sig med djur. Vi har alltid haft ett litet zoo omkring oss, med hund, kaniner, katter. Forskning visar att vi blir lugna av att klappa djur, hjärtslagen och pulsen går ner, må-bra-hormonet oxytocin utsöndras vid beröring, så att omge sig med djur är rena lyckopillret


- Att leka. Vi har ett lekfullt sinne och larvar oss en hel del. Att kunna bibehålla barnasinnet och kunna leka och skratta är viktiga delar för att känna glädje.


Där är fyra bitar som vi fyller vår vardag med, som jag tror bidrar mycket till vår glädje och vårt välbefinnande!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Ville bara säga att jag hittade din blogg häromdagen och tycker mycket om den än så länge, väldigt kul att läsa och inspirerande =) Fortsätt sprida glädje med dina ord!

2011-10-28 @ 17:07:00
Postat av: balansilivet

Tack för dina fina ord Camilla, och vad roligt att du har hittat hit ;)

2011-10-28 @ 18:02:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0