Säg nej!
Får du ibland dåligt samvete för att du sagt nej till något? Säger du ja till saker du egentligen inte vill bara för att inte såra någon? Slår du bakut på dig själv för att tillmötesgå andra?


Träna på att säga nej, tack!


Nej, tack som svar kräver inga förklaringar eller att du slösar bort din dyrbara tid på något du inte vill göra. Oftast känner du instinktivt om du vill göra något eller inte, och om du inte vet det direkt be att få återkomma, och ge sedan ditt svar; tack, men nej, tack!


För ett enklare liv, och ett liv där du lever efter dig själv och dina egna behov, säg adjö till;


* Att slösa med din tid. Tid du spenderar med någon du egentligen inte vill träffa eller till saker du egentligen inte vill göra, som tar dyrbar tid du istället hade kunnat spendera med människor du bryr dig om och med saker som fyller ditt hjärta med glädje.


* Att slösa med din energi. Om du känner att du har lite energi kanske det är så att du tillbringar tid med att göra saker som inte ger dig något tillbaka. Om du arbetar med något du brinner för, och känner en passion för, fyller det dig med glädje och energi. Motsatsen gäller förstås också - om du ägnar dig åt något som inte stämmer med dig, din person och dina värderingar fylls du istället av negativa känslor


* Att slösa med dina pengar. Tänk efter om du lägger dina pengar på det du vill göra, eller om du lägger pengar på saker du känner dig socialt tvingad att göra, tex köpa present du egentligen inte vill (till släktingar, insamling till arbetskamrater för det ena och det andra osv). Presenter uppskattas när de ges av egen vilja, och för de allra flesta människor är det inte dina gåvor som är det viktigaste, utan din närvaro.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0