New England

En inredningsstil jag gillar är New England. New England kallas ett område i östra USA som omfattar delstaterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Områden där de första nybyggarna från England började bosätta sig. En stor del av området ligger nära kusten, så det förekommer en del nautiska inslag i stilen.


Inredningsstilen kännetecknas av vita, eller ljusa väggar, och ofta mörkbruna möbler, även om det börjar komma en hel vitmålade trämöbler också. Rottingmöbler, amerikanska flaggan, stjärnmönstrade kuddar och filtar är några inslag som ofta ses i denna stilen.


Andra sätt att få in en känsla av New England i inredningen är att sätta upp en vitmålad väggpanel, gärna med liggande brädor. Ett alternativ är randiga tapeter.


För att bryta mot de ljusa väggarna passar det med ett mörkbrunt trägolv, lite av båtgolvskänsla. Sittmöblerna ska vara stora och inbjuda till avkoppling, antingen i tyg eller mörkbrunt gammalt läder. Naturmaterial och gärna lite rufft trä passar bra in till stilen.Ett företag som har mycket inredning i New England stil är Newport. Tänk Ralph Lauren, Gant, Lexington så får du en känsla av stilen.
                     
                        

Fina ljuslyktor passar bra till stilen ;))

Inredning från Newport

Inredning i New England-stil från Newport

    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0