Drunknar du i papper?

Det papperslösa samhället som man pratade om när datorerna gjorde intåg i våra liv har verkligen inte infriats. Tvärtom är det lätt hänt att känna att man nästan drunknar i alla papper som flödar in konstant.


Det bästa sättet att ta hand om pappersmängden är att till att börja med minska inflödet av papper, tex genom att sätta upp en lapp som säger Nej till reklam, säga upp tidningsprenumerationer (alternativt dela dagstidning med grannen) för idag har alla tidningar även en webupplaga om man vill läsa. Ett annat alternativ är att skippa nyheter då det mest handlar om negativa saker som har hänt.

I en del tidningar finns det någon artikel som är intressant, som man vill spara, men istället för att spara hela tidningen kan man klippa ut det man är intresserad av och spara i en pärm. På så sätt samlar du även allt du är intresserad av, och slipper läsa en massa som inte intresserar :)


Räkningar, papper från banken, Försäkringskassan, Skatteverket, lönespecifikationer, viktiga kvitton och sådant som bör sparas är det också bra att organisera i en pärm. Jag har en pärm för viktiga papper, ett hemarkiv där jag sparar betyg osv samt några inspirationspärmar med allt från inredning till intressanta artiklar, resereportage mm. Att organsiera det som ska sparas på ett överskådligt sätt och sen slänga resten är ett sätt att minska papper i hemmet.


Det bästa är att varje dag närdu öppnar posten direkt sätta in papper där de hör hemma, men om du har en hög med papper som är osorterade, och sen avsätta en stund varje dag och få ordning på dessa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0