Balans i tillvaron



Vilka saker är viktigt för dig? Hur ser ditt sk livshjul ut? Om du rangordnar vad som är viktigt för dig, och sen funderar på hur det ser ut idag på en skala från 1 till 10 på alla de områdena?


Hur fördelar du din tid? Är det de saker som du tycker är viktigast som också får mest av din tid och din energi? Lägger du för mycket tid på saker du egentligen inte tycker är viktigt? Är det något område som idag får låga värden, men som behöver mer av din tid och din energi?


Är det något område som skriker efter mer uppmärksamhet?


Lyckoforskning har visat att våra relationer är bland det viktigaste för att vi ska må bra, och att vårda relationer är väl investerad tid. Vilka relationer är viktiga för dig? Lägger du tid på relationer som inte ger dig något, eller som tom äter upp din energi? Vilka relationer skulle du vilja utveckla mer?


Forskning har även visat att det är viktigt att känna meningsfullhet. Ett område där det kan komma fram är i våra arbeten. Har du ett arbete där du känner att du gör något meningsfullt? Arbetar du ideellt med något som ger dig mening? På vilket sätt kan du skapa mer mening i ditt liv?


Att oroa sig för ekonomin är något som verkligen äter upp energi. Har ni sett TV3:s Lyxfällan någon gång kan man nästan genom TV-rutan känna vilken lättnad det är för dem när de börjar få grepp och struktur när det gäller ekonomin. Hur ser det ut för dig? Har du koll på hur mycket pengar som går igenom dina händer varje månad (eller via kreditkortet)? Har du någon budget? Har du marginaler? Hur ser ditt sparande ut? Skulle du behöva hjälp med att få ordning på ekonomin? Ta tag i det idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0