Äventyr på Koster

Åh, vad härligt jag har haft på Koster.Supergoa tjejer, varav hälften var nya bekantskaper.


Vi anlände Koster på lördag förmiddag, och redan på båten på vägen ut börjar lugnet sprida sig i kroppen med utsikt över kobbar och hav. Jag spanade efter säl, men såg tyvärr ingen.

 

Efter lite frukost, eller snarare lunch för oss som stigit upp halv sex på lördag morgon, begav vi oss ut på promenad på ön.
Tanken var att vi skulle plocka svamp, men redan nere vid stranden började vissa plocka snäckor,stenar och drivved. En underbar dag på alla sätt.Svamp däremot hittade vi inte särskilt mycket, lite trattkantarell och någon näve gula kantareller, men vårt svampletande fick ett abrupt avslut när vi sprang på den här lilla krabaten
Mitt i skogen satt denna lilla pärluggla. En liten unge som skadat vingen. Vi ringde och kollade vad vi skulle göra för att hjälpa den, men tyvärr visade det sig att den var för svårt skadad att den blev tvungen att avlivas. Pärlugglor är oerhört sällsynta så det räknas som statens vilt, vilket innebär att polisen måste ta hand om den. Vi ringde polisen i Strömstad som fick möta upp färjan och ta hand om den stackars lilla uggleungen.
Senare på kvällen gick vi ner till restaurangen vid hamnen för att äta hummer. När vi precis satt oss vid bordet kommer ägaren och säger att det satt en räv utanför. Vi sprang ut och där på sandstranden satt räven och tittade på oss. En man gick ner på stranden, satte sig på huk och sträckte fram handen. Räven gick fram och nafsade honom på fingrarna. Så nära en räv har jag aldrig varit förut.
En äventyrlig dag med mycket närkontakt med vilda djur!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0