Osynlig röra

Röra kan ju naturligtvis vara för mycket prylar i ett oorganiserat kaos. Det är lätt att se, och även ganska lätt att börja röja upp i. Att rensa bland alla saker som gömmer sig i skåp och lådor är oerhört skönt och frigör energi.


Men har du tänkt på att röra även kan vara osynlig, att röra även kan vara icke-materiella saker? Ofta är det när rensning bland den fysiska röran har påbörjats, som vi blir medvetna om den andra typen av röra.


"Osynlig" röra kan tex vara en överfull kalender (som jag har haft senaste tiden) där även mycket roliga saker hindrar tanken och energin att flöda.


Ett annat exempel är mail. Att ständigt bli avbruten av plingandet som talar om att du fått ett mail stör. Bestäm dig för att kolla mail ett par gånger om dagen. Annars kan det lätt bli så att du tillbringar massor av tid att svara på mail, istället för att göra det du från början hade tänkt göra, tex skriva ett blogginlägg ;))


Andra exempel på osynlig röra är att ägna massor av tid att oroa sig, skvallra, ägna sig åt aktiviteter som inte ger en något tillbaka


Har du exempel på vad mer kan räknas som osynlig röra?


Kommentarer
Postat av: Biggan

Denna "osynliga röra" var mycket intressant!Jag tänker att man inte grubblar men kort tänker tillbaka på sådant som varit mindre bra. Har vikarierat på en arbetsplats som var dysfunktionell. OK vissa saker kanske man ska bearbeta...men inte mer återvända dit i tanken...DET kanske är att mer eller mindre ofta hålla på att rensa i den osynliga röran men inte få något kastat, sålt eller donerat...

Spännande blogg...den ska jag följa...

2011-11-20 @ 21:33:24
URL: http://mindreprylar.blogg.se/
Postat av: balansilivet

Visst är det spännande att börja tänka på sådant som inkräktar på ens tankar och energi, på samma sätt som materiell röra, men som är mer osynligt och börja rensa även där :)

2011-11-21 @ 08:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0