Mera fantastisk mat

Ikväll har jag den stora glädjen att återigen få delta i en spotting via Spot and Tell. Denna gången handlar det om vardagsmat, då jag och dottern ska få testa Kitchen Wiz- Så gott som klart, som finns strax utanför Göteborg. Det är ett företag som, precis som tex Linas Matkasse som jag haft tidigare, vill göra vardagsmatlagninen både roligare, nyttigare och lättare.

Så här presenterar de sig på sin hemsida, http://www.sagottsomklart.se/
"Efter tolv år som krögarpar på Råda Säteri och ett stort antal fantastiska fester har den kommit ikapp oss också – vardagen!En spännande utmaning för oss som vill satsa på bättre mat även i vardagen. Vi har funderat en hel del runt detta och sedan mars 2009 satsar vi på KitchenWiz. Härliga råvaror från lokala leverantörer, varierad och trend-smart mat samt service som underlättar både vardag och fest är självklara ingredienser för oss.

Pär Hamberger, köks- och kvalitetsansvarig, har lagat mat på professionell nivå i över 25 år, både i Sverige och utomlands. Med start i Frankrike på tvåstjärnig Michelin krog med intensiv fortsättning på toppkrogar i Kalifornien, konditorgesäll i Göteborg, kallskänkschef The Place för att som 30-åring ta över anrika Råda Säteri tillsammans med sin fru. Helena Hamberger, ansvarig övriga verksamheten har internationell utbildning inom administration, ekonomi och marknadsföring och bakgrund som sekreterare.
Jobb, barn, vänner, hus, trädgård och fritidsintressen. När, mellan ”måsten och läggdags”, ska man hinna och orka sätta sig in i näringslära, mattrender och larm om farliga tillsatser? Och tiden som inte riktigt räcker till för det vi gillar allra bäst – god mat och samvaro.

Magin? Kanske är det allt det där du får på köpet. Att vi har koll och att du kan slappna av.


Genom att förbereda vardagsmiddagen åt dig utan tillsatser eller konserveringsmedel vill vi höja matnivån hemma och ta bort lite av vardagsstressen. Alla rätter är lagade från grunden, vi har förberett måltiderna så långt som kvalitén tillåter.

Vår ambition är att du ska ägna högst 15 minuters aktiv tid i köket, observera dock att vissa recept kräver lite längre tillagningstid i ugnen då du kan ägna dig åt annat.


och menyn för kommande veckor

Vecka 48
Sherrymarinerad fläskytterfilé med potatis- och rotselleripuré, kummin- och svartvinbärsrödkål samt salviasås

Rimmad torsk med dragonsenapssås, syrade rödbetor och äpple samt vildris

Kalvfärsbiffar med tomat, oliver och kapris, pasta penne, citroncreme och ruccola


Vecka 47
Moussaka med tomat- och paprikasallad samt tsatsiki

Sesampanerad lax med "thai-remoulad", wokad kål och ris

Rosmarin- och vitlöksmarinerat kycklingbröst med spenat- och pecorinorisoni samt rödvins-och svampsås"Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0