Förbered för vintern

Vi har haft en lång varm höst i hela landet.  TV-meterologen sa häromdagen att det inte varit barmark över hela landet vid denna tid på året sedan de började mäta temperaturen.


Värmen har gjort att det är lätt att tänka att det är långt kvar till vintern, men redan till helgen ska den första snön komma i norra Sverige, och även i södra delen kan vintern komma plötsligt. Då är det bra att redan ha förberett sig :))Många klädaffärer rear ut vinterjackor då försäljningen av vinterprylar har gått trögt i år pga värmen. Behöver du en ny jacka är det alltså läge att fynda. Annars är det dags att plocka fram vinterjacka, mössa, handskar, halsduk, varma skor, underställ - ja allt som behövs när kylan plötsligt biter till.


Förbered även bilen med isskrapa, kupévärmare, byta till vinterdäck. Kör du mycket i snöiga delar och det finns risk att köra fast är det bra att ha en varm filt och en spade i bilen.


Hemma förbereder du dig genom att ta fram snöskyffel, spadar och det som behövs när snön kommer. Behöver du köpa nytt är det bra att göra det nu. Förra vintern var det stört omöjligt att få tag på en snöskyffel då alla var slutsålda.

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna

jag lämnade in mina vinterstövlar på lagning-ett blixtlås behöver bytas-idag. Kändes jätteskönt.

2011-11-20 @ 00:51:40
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Visst är det skönt att vara förberedd, även om det är sol och tio grader här idag kan det vara full vinter om en vecka :)

2011-11-20 @ 10:39:05
Postat av: CrimsonAnna

Det fina i kråksången är att mina stövlar är snygga och funkar även om det blir slaskvinter. Köpte med flit sådana som fungerar 8 månader om året:)

2011-11-20 @ 16:33:14
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Vad bra tänkt :) Beroende på var man bor i landet, men tex i Göteborg kan det ju vissa år vara i princip samma väder i åtminstone ett halvår, dvs kallt, blött och blåsigt :) Själv investerade jag i ett par Hunter gummistövlar som fungerar året runt. Med sockor i värmer de även när det är kallt, och funkar super när det är blött

2011-11-21 @ 08:02:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0