En lisa för själen

Idag är det onsdag, vilket innebär min lediga dag ;) Det är så skönt att få ett avbrott mitt i veckan, men de senaste veckorna har jag arbetat även på onsdagar och den lediga dagen har försvunnit.


I vanliga fall brukar jag bege mig till gymet på onsdag morgon för ett yogapass, men idag vid frukost kände jag att det jag mest behövde var att vara hemma, komma i fatt lite med olika saker. Så istället för att bege mig iväg tidigt har jag gått i morgonrock ända fram till lunch, kelat med katter, och då jag har fyra stycken kan jag lägga mycket tid på det om jag vill. Den ena, Maxie, verkar väldigt lycklig över att jag är hemma för hon sitter och gnäller om att jag ska ta upp henne i knä och klappa henne så hon kan lägga sig tillrätta och spinna om och om igen. Jag är glad att jag kan ta mig den tiden, då det gör både henne och mig lyckliga.


Så hela förmiddagen har gått åt till att blogga, läsa bloggar, klappa katter, titta på hus på Hemnet, och fortsätta rensa i varje vrå i hemmet. Hela hösten har jag kört iväg massor av grejer till loppis, lass på lass med en fullastad bil. Ju mer jag rensar desto mer funderar jag på hur jag har kunnat köpa så mycket saker, och varför jag har sparat så mycket saker jag sällan, eller aldrig använder, och varför jag sparat saker som jag inte till hundra procent gillar?? Och då har jag alltid varit ganska bra på att röja regelbundet. Men det senaste året har jag tänkt på det här med att rensa på ett annat sätt än tidigare, och även rensat hårdare.


Så idag kommer jag köra iväg dessa två lådor, med blandade grejer. I bilen står redan tre fulla kassar med bla utsorterade julsaker, kläder, köksgrejer. Dessutom ska en matta som jag tröttnat på plus mina gamla golfklubbor åka iväg idag.





Trots att jag rensar och rensar, känns det inte som jag saknar något, och jag har fortfarande en hel del saker i mitt hem. När mamma hälsade på för några månader sedan var det bland det första hon frågade - om jag hade någonting kvar efter allt rensande, som hon läst om här på bloggen :))


Ja, jag har fortfarande saker kvar, och det finns säkert fortfarande en hel del saker jag kan rensa bort, och som åker iväg i nästa röjning. Grillpannan i köket som var en julklapp från mitt förra jobb har jag nog bara använt ett par gånger. Den ligger nära till att ryka snart :)

Kommentarer
Postat av: Biggan

Härligt, härligt - fick också en grillpanna som julklapp ett år. Inget för mig - bort! Har också fått kommentarer, folk som undrar om det finns något kvar!



Hur tänker folk egentligen..?

I detta konsumtionssamhälle är det ju IN hela tiden; även om man försöker vara förnuftig och kämpa emot! Därför anser jag att UT måste ske än mer aktivt.

Blir nyfiken på vad du menar när du skriver "Men det senaste året har jag tänkt på det här med att rensa på ett annat sätt än tidigare.." Hur menar du där?

Det är SÅ befriande att rensa...det är inte bara kvadratmetrar som blir "rensade/renade" utan även själen!

2011-11-30 @ 17:53:16
URL: http://mindreprylar.blogg.se/
Postat av: balansilivet

Jag menar det att jag alltid har varit ganska bra på att rensa, och har gjort det regelbundet hela mitt liv. Men vissa saker har jag inte ens funderat på att rensa. Det har liksom varit självklart på något sätt att jag ska ha de sakerna kvar. Men senaste året har jag även rensat bort sådana saker, för när jag började titta på dem närmare och fundera kring det så insåg jag att - varför håller jag fast vid dessa saker...och så har de också rensats bort :))



Och visst är det så att själen mår bra när vi rensar i vårt bråte.

2011-11-30 @ 17:57:14
Postat av: Marias Hörna - Njut av Livet ♥

Så härligt att röja. En skön känsla sprider sig i kroppen när man är klar. Du skriver om irene med bloggen Harmoni i hemmet. En jättebra blogg som jag följt i snart ett år tror jag. Kram Maria

2011-11-30 @ 22:38:43
URL: http://mariashrna.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0