Att hjälpa andra


Att gå utanför sig själv och sitt eget liv genom att hjälpa andra, är något som lyckoforskningen visat ökar vårt välbefinnande. Vi mår helt enkelt bra av att hjälpa andra, både för att det gör någon annan glad och för att vi känner oss som bättre människor.


Bor du i Göteborgsområdet kan du under december månad hjälpa till att glädja hundratals barn genom att ge dem en julgåva. Dottern och jag har skänkt paket till denna insamling flera år i rad. Vi har för mycket prylar och när vi rensar ut bland saker hittar vi saker som inte ens är använda, inte ens öppnade som dottern har fått i present och liknande. Det finns även saker som är använda, men i väldigt gott skick, som hon har vuxit från. Dessa saker slår vi in i paket och ger någon annan liten flicka möjligheten att glädjas över pussel, böcker, gosedjur, dockor, spel, pärlor, utklädningskläder, lego mm mm.


Vill du också vara med att hjälpa? 1-23 december tas julklappar emot på Hotel Gothia Towers i Göteborg.

Julklappsinsamling

Hundratals barn tillbringar julen på kvinnojourer, barnhem och andra allmänna institutioner runt om i Göteborg. Tillsammans med Allwin hjälper Gothia Towers och Svenska Mässan för femte året i rad till att sprida julglädje bland dessa barn genom att samla in julklappar.

 

Den 1-23 december kommer en stor julklappssäck stå uppställd i Gothia Towers hotellobby dit du är välkommen med din inslagna julklapp. Vänligen märk paketet med vilken ungefärlig ålder den passar till samt flicka eller pojke.


Kommentarer
Postat av: Biggan

En helt otroligt bra idé! Undrar om det finns på andra ställen i vårt avlånga land?

2011-11-30 @ 12:05:29
URL: http://mindreprylar.blogg.se/
Postat av: balansilivet

Visst är det en bra idé. Jag vet inte om det finns något liknande på andra ställen i landet, men jag hoppas att det finns eldsjälar som tänker på dessa barn även på andra ställen.För oss är det en självklarhet att skänka gåvor varje jul, och jag tycker våra barn mår bra av att tidigt lära sig att även tänka på andra som inte har det lika bra som de själva och ge dem en chans att vara med och hjälpa.

2011-11-30 @ 17:37:52
Postat av: Therése

Åh, vilken fin idé!

Borde finnas på fler ställen! Har lite långt till Göteborg... ;)

Kram

2011-12-01 @ 09:10:13
URL: http://mychoice-tess.blogspot.com/
Postat av: Anneli

Anmäl dig i Veckans Blogg!:D

Jag lottar ut 3 nya vinnare på Söndag!

Vinnarna kommer synas i alla inlägg jag gör i en hel vecka!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/november/veckans-blogg-2.html#comment

2011-12-01 @ 11:16:18
URL: http://anneliih.blogg.se/
Postat av: Maria

Fin tanke. Borde som Therese skrev finnas på andra ställen. Julen är verkligen högtid då man ska tänka på andra. Under alla andra dagar också för övrigt.2011-12-01 @ 11:26:36
URL: http://metalqueen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0