Adventspynta

Åh, vad jag älskar den här tiden på året. Månaden fram till jul, med alla julföreberedelser tycker jag om.


Förra söndagen var vi på julmarknaden på Tjolöholms Slott, som för oss blev starten för julförberedelser.


 

Överallt var det ljus, slottet var pyntat, massor med utställare som sålde hantverk av olika slag och en hel del mat. Våra inköp blev endast suveränt goda saffransmuffins, grönkål till jul, brända mandlar och sen lite julkransmaterial. När mörkret kom var det en häftig eldshow strax utanför slottet.

 

Inne på slottet kunde man lämna sin önskelista till tomten

 

 

Där fanns också en stor flygel, som dottern ville testa och spelade Für Elise, till de närståendes förtjusning

 

 

Igår tog jag ner lådan med julpynt från vinden. Tog ut allt som låg däri och sen började vi gå igenom vilka saker vi gillade, och vilka saker vi tröttnat på. Det mesta pyntet har minst 20 år på nacken insåg jag, och min smak är annorlunda idag än vad det var för 20 år sedan, så det blev en hel kasse med saker som åker till loppis i veckan. På vinden står fortfarande en låda med saker till julgranen som ska gås i genom en annan dag, men i min gran brukar jag bara ha röda kulor, ljus och lite glitter. Jag har även en låda med jultextiler som jag ska gå igenom. Förr bytte jag överdrag på soffan på vintern till rött, bytte gardiner både i vardagsrum och i kök, la in en julmatta i köket och bytte textilier i sängen. Numera nöjer jag mig med att byta gardiner i köket :)

 

Jag gillar att ha kvar mina naturfärger även till jul, uppiffat med lite rött och några tomtar. I övrigt julpyntar jag gärna med naturmaterial, som tallris, kottar, blommor, mossa, lummer osv och så ljus. Det ger en fin julstämning tycker jag!

 

Hej då tomtar och annat - nu får ni pryda någon annans hem till jul :))

 


Kommentarer
Postat av: Yve

HiHi en sådan tomte har jag också haft men han har fått vandra vidare. Ska också gå igenom mitt julpynt i veckan. Har mycket småpynt/krafs som jag inte ställt fram på flera år, kanske någon annan som blir glad över det. Har bara några enstaka tomtar som kanske får komma fram till nästa helg.

2011-11-26 @ 14:45:13
Postat av: balansilivet

Ja, just allt det där småkrafset, och saker som inte gör mig glad att titta på åker ut nu. Men det kanske kan glädja någon annan :))

2011-11-27 @ 09:45:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0