Vilka har iPhone??

Det görs undersökningar om det mesta, och en rolig undersökning gjord i England som jag läste om visar att hela 20% av iPhoneanvändarna lever på kredit, med ständigt övertrasserade konton, vilket är dubbelt så många mot de som har andra typer av mobiltelefoner.


Vad beror det på? Det svarar inte undersökningen på, vilket egentligen vore mer intressant isåfall att undersöka. Min högst personliga teori är att iPhone har blivit något man "måste" ha i vissa kretsar, precis som andra sorters märkesvaror. Det signalerar att man hänger med, och visar även tillhörighet. Många av dessa märkessaker är dyra, och de byts dessutom ut snabbt mot andra, nya saker man måste ha för att visa att man är med. Det gör att man bygger mycket av sin identitet på att ha rätt prylar, och det kostar pengar. För en del är det så viktigt att man använder pengar man inte har själv för att köpa sig den identiteten man vill ha.
Kommentarer
Postat av: Emelie S

Ja, visst är det intressant med dessa typer av undersökningar. Jag tror att din teori kan vara en del av sanningen, absolut.Det är sorgligt att man inte jobbar mer med såna här frågeställningar i skolan och övrigt i samhället. Det ligger så mycket ansvar på individen och det kan bli så jobbigt att ta sig ur.

2011-05-21 @ 12:45:38
Postat av: balansilivet

Visst borde man lära sig mer av "verklig kunskap" i skol an, tex hur man gör en budget, hur man planerar sin ekonomi, vad det innebär att handla på kredit osv och även mer av relationer dvs hur vi är mot varandra. I en del skolor har man ett ämne som heter Livskunskap, och det borde få större utrymme tycker jag

2011-05-21 @ 16:50:31
Postat av: Emelie S

Ja, tycker också att livskunskap borde få större utrymme och att man ser till att kvalitétsäkra den kursen extra mycket.För mig känns det som det absolut viktigaste skolan kan lära ut.Har man balans i livet så blir även allt annat så mycket lättare att lära sig.

2011-05-22 @ 11:16:23
Postat av: balansilivet

Ja, skolan borde mer hjälpa barnen och ungdomarna att rusta sig för livet, och då kanske inte kunskapen om hur man löser ekvationer är det allra viktigaste att kunna

2011-05-22 @ 15:48:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0