Stöd från omgivningen

Den tredje nyckeln för att lyckas hålla kvar dina högre lyckonivåer är stöd från omgivningen.


Alla människor ingår olika sociala nätverk och olika gruppkonstellationer. Ofta behöver vi samarbeta för att uppnå våra mål. Vi behöver även ibland få hjälp av andra för att orka hålla ut för att nå de mål vi har satt upp. Socialt stöd är en viktig nyckel för att lyckostrategierna ska fungera. Hjälp och uppmuntran från människor omkring oss är viktigt, särskilt från de som står oss nära.


Vänner och familjemedlemmar kan hjälpa dig att ge förslag på hur du kan variera dina lyckostrategier, och kanske även göra dig uppmärksam på att du kanske är för rutinartad. De kan ge dig både praktiskt och känslomässigt stöd. Vid alla typer av förändringar, eller att arbeta mot att uppnå uppsatta mål ger det sociala stödet motivation och vägledning.


Ibland kan det vara bra att söka sig till nya grupper med människor. Människor som strävar mot samma mål som du själv. På så sätt kan ni stötta varandra i er utveckling, och ert arbete att komma närmare målet, oavsett om det handlar om viktminskning, bättra ekonomin, sluta dricka eller arbeta mot att må bättre i livet och känna större livstillfredsställelse.Kommentarer
Postat av: Tiniuslily

Great Site thanks

2011-12-02 @ 12:53:03
URL: http://tiniuslily.blogetty.com
Postat av: balansilivet

Thank you ;)

2011-12-02 @ 17:29:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0