Motivation, ansträngning och engagemang

Den fjärde nyckeln till bestående lyckoförhöjning genom lyckostrategierna är, som vid all annan typ av förändring, motivation, ansträngning och engagemang. För allt vi vill åstadkomma gäller det att vara målmedveten och att anstränga sig.


1. Du måste bestämma dig för att du vill bli lyckligare
2. Du måste ta reda på hur du ska gå tillväga
3. Du måste anstränga dig, varje vecka eller tom varje dag
4. Du måste ha ett långsiktigt engagemang


Du första två är relativt lätta. Du bestämmer dig för att du vill något, och tar sedan reda på hur du ska göra, kanske genom att läsa en bok, eller gå en kurs, eller på något annat sätt.


Men för att det ska kunna bli en förändring är det det tredje och det fjärde steget som är de viktiga. Utan handling blir det ingen förändring. Du måste alltså anstränga dig, göra något nytt, göra något annorlunda, för att få till en förändring. Sedan måste du fortsätta att göra det, dag efter dag, för att bibehålla förändringen. Det blir med andra ord en förändring i livsstilen som krävs.  Om du inte gör det blir det en kort förändring, som kanske håller i sig en dag, en vecka eller kanske en månad, men i längden blir det ingen förändring.
För att orka göra en förändring behövs det motivation - en vilja och inspiration att åstadkomma något. Motivationen är en förutsättning för att ha ett långsiktigt engagemang. Ibland sviktar motivationen, och det är då stödet från omgivningen är så viktigt. När du är motiverad känns det intressant, utmanande och roligt att ta sig an ett nytt projekt, att börja med tre olika lyckostrategier för att öka lyckonivån i livet. Ju mer motiverad du är, desto mer anstänger du dig, och utan ansträngning blir det inget resultat. En enkel ekvation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0