Lycklig av att shoppa?
Det finns många studier som visar att shopping inte ökar vår lyckonivå mer än bara tillfälligt. För att få långvarig lycka är inte shopping en strategi som fungerar.


Men nu har man i en taiwanesisk studie funnit att för vissa personer kan faktiskt shopping öka lyckan. Enlig den studien har det visat sig att shopping både kan öka välmåendet och livslängden. Men bara för en del av befolkningen. Hoppas du nu att du tillhör den delen? ;)


Studien har genomförts på ensamstående män och kvinnor över 65 år, och de har sett ett tydligt samband att de som shoppar oftare lever längre, framförallt när det gäller männen.


Enligt forskarna finns det flera faktorer som påverkar. Främst tror man att det är den sociala faktorn som spelar in. Ensamstående, äldre människor som inte längre har ett yrkesliv mår bra av att hälsa på och småprata med vänner och bekanta i affären. Det har även visat sig att bara genom att titta på människor så känner man sig mindre ensam.


Ytterligare några teorier kring resultatet är att människor som går och handlar ofta äter bättre och fräschare mat. Att gå och handla innebär även att man kommer ut och rör på sig.


För dessa individer ger det alltså flera hälsofördelar att gå och handla ofta, och flera av dom har man konstaterat ger en ökad lyckokänsla; de får fler sociala kontakter, underhåller relationer, de rör på sig mer och de äter bättre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0