Långvarig lycka

Medvetna handlingar står för hela 40 % av vårt välbefinnande. Det kan vi själva styra över genom våra handlingar. Att använda sig av en, eller flera lyckostrategier, är en sådan medveten sak vi kan göra för att känna oss mer tillfreds med livet.


Utmaningen är att ligga kvar på den högre lyckonivån som du har uppnått genom att använda lyckostrategierna. Det finns fem nycklar till långvarig lycka, som är vetenskapligt belagda.

Den första av dom är positiva händelser. Alla lyckostrategierna fungerar på det sättet att de skapar många lyckliga stunder och återkommande positiva känslor som tex glädje, entusiasm, nyfikenhet, frid, intresse, energi, stolthet, spänning, förtjusning - ja de är upphov till flera olika positiva känslor. Återkommande positiva känslor är det som kännetecknar lycka.


Samtliga tolv lyckostrategier har möjlighet för dig att uppleva en ständing påfyllning av positiva ögonblick. Det är de små stunderna där du upplever lycka och positiva känslor som tillsammans skapar ett lyckligt liv och ett liv med hög tillfredsställelse. Detta har forskning visat i mängder av studier. Det är de vanliga dagarna, vardagen, som är det livet mest består av. Visst kan du fortsätta att njuta av större händelser som utlandsresan, bröllopet, den stora festen, men glöm inte bort att det är konsten att hitta glädjeämnen alla de andra dagarna som utgör stommen. Det andra blir en krydda. Att ha händelser att se fram emot, tänka på, planera för, minnas efteråt är också viktiga ingredienser i ett lycklig liv, men de är just bara en krydda.


Så den första, och en otroligt viktig nyckel, till en högre livstillfredsställelse är att ge sig själv möjligheten att känna positiva känslor ofta. Om du tittar närmare på de tolv olika lyckostrategierna så ser du att du genom att använda de som passar dig bäst, för ett ständigt pågående flöde av positiva känslor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0