Tonåringar på nätet - tips
Ikväll är det en viktig föreläsning för alla föräldrar på Fässbergsgymnasium i Mölndal. Föreläsningen heter "Lär känna den värld som våra ungdomar kallar vardag"


Vet du vem ditt barn pratar med på nätet, eller vad ditt barn får uppleva framför skärmen både på skoltid och i det egna hemmet? Inte? Du är inte ensam om den saken. Vi vuxna är vana att det är vi som lär ut och visar våra barn och unga nya områden i livet. Internet är ett område där det är tvärtom.


Mats Andersson från Netscan ger en föreläsning som är en resa där de vanligaste ungdomssajeterna besöks. En upplevelse som både skrämmer, förvånar och upprör.


Netscan startades 2004 i Malmö av Mats Andersson med mål att sprida kunskap om vad som sker under ytan på svenska ungdomssajter. De utbildar lärare, skolelever, föräldrar, polisen och anställda inom kommunen i ett ämne som många känner till men inte riktigt förstår vidden av.


De föreläser och upplyser om ungdomssajter vuxna som vill komma i kontakt med barn och ungdomar i sexuellt syfte använder. Netscan har samarbete med Polisen, Rädda Barnen, Ecpat samt många andra organisationer och myndigheter, som alla jobbar för barnens väl och trygghet i samhället.Har du barn eller tonåringar, och har möjlighet att ta dig till Fässbergs gymnasium ikväll, 18.30-21? Det är gratis och kräver ingen föranmälan.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0