Röj- och rensa tips

Hur ser det ut i ditt badrumsskåp? Detta är en ofta en plats där allt möjligt samlas, och har något väl kommit in får det stå kvar, oavsett om det används eller inte. Dags att ta en ordentlig titt i ditt badrumsskåp och se vad som egentligen gömmer sig där. Vad brukar du använda? Vad behöver du?


Börja med att rensa ut sådant som är gammalt. Smink och hudvårdsprodukter har inte en evig hållbarhet, faktum är att det mesta är gammalt efter ett år, och en del saker som tex mascara efter bara tre månader. När du rensar badrumsskåpet gå då igenom sådana saker som necessär och sminkväska också.


Och handen på hjärtat, den där superbra krämen du fick en gång - använder du den? När du ändå håller på att rensa i badrumsskåpet, passa då på att torka av och göra rent överallt. När du är klar har du ett rent skåp som bara innehåller saker du använder och behöver. Det kanske inte finns så mycket kvar? Kanske du inte ens behöver ett klassiskt badrumsskåp för att förvara de saker du vill behålla? Ofta gör vi saker av gammal vana, utan att fundera närmare på om det passar oss eller inte. När vi flyttar in i en ny bostad sitter det ofta ett spegelskåp över handfatet, och där ställer vi in våra badrumsartiklar. Du kanske hellre vill ha någon annan typ av förvaring. Fundera på hur du vill ha det samtidigt som du rensar, kanske vill du ändra om när du ändå håller på.


I mitt badrumsskåp ser det ut så här


Detta är min och dotterns gemensamma skåp, så vi har varsin tandkräm och varsin deo. Jag har rensat, men jag vet att det finns fler saker jag kan rensa ut, eller börja använda ;) Det står en liten flaska Listerine jag fick i en kampanj. Det ska vara bra för tänderna, men jag tycker det smakar för starkt och därför använder jag det inte - den kan åka ut med andra ord. Jag har två olika värmeserum för håret. Bra för att skydda håret mot solen eller mot värmen från fönen. Jag använder det sällan, och det behövs bara några droppar. Då behöver jag kanske inte två stycken - en kan åka ut.


Jag är ganska dålig på att smörja in mig efter jag har duschat, ändå har jag två stora och en liten bodylotion. En har en skimrande effekt vilket jag tyckte lät läckert att ha på sommaren, en är en vanlig HTH-lotion som jag fått i en goodie-bag på en föreläsning. Kanske räcker med en av dom?


Jag har ganska lite smink, då jag inte använder så många produkter, men även där finns det några ögonskuggor och kajalpennor som aldrig används. De kan åka ut.


Så även om jag har ganska lite saker i mitt badrumsskåp och rensar emellanåt finns det fortfarande saker kvar att rensa ut. Vissa saker, som är bra, har jag svårt att rensa bort, även om jag inte använder dom. Men vilken nytta gör de när de aldrig används, oavsett hur bra det är?? Men nu när jag konstaterat att de bara står där utifall att, för att de ska vara bra, så åker de ut nu!! Vilka saker har du svårt att rensa bort?


Kommentarer
Postat av: Maria

Solkrämer, nagellack och smink trängs i allt för stor mängd i mitt badrumsskåp.

2011-03-20 @ 10:02:12
URL: http://riktliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0