Listor

Jag älskar listor. Jag älskar att göra listor, och jag älskar att stryka över saker jag har gjort som står på mina listor. Jag älskar att strukturera och genom att göra listor strukturerar jag alla saker som far runt i mitt huvud. Jag skriver listor över vad jag ska göra, listor över vad jag ska handla, listor över vad jag behöver/vill köpa till mitt hem och listor över vad jag vill förändra - ja, man kan skriva listor över det mesta


 

Idag tex hade jag tänkt hinna med mycket, med det var så många olika saker som stred om min uppmärksamhet, och dagen bara flöt iväg utan att mycket blev gjort alls. Och när det är många olika saker som ska göras är det lätt att bli stressad över att kanske glömma bort något. Då satte jag mig ner och listade allt. Dels får jag en överblick över allt som ska göras, får en struktur och när sakerna står nedskrivna på en lista behöver jag inte hålla allt i huvudet - vilket innebär mindre stress. Det bästa av allt är att när jag väl skrivit ner allt blir det faktiskt gjort också. Då är det bara att beta av en sak i taget på listan. Och det är så härligt att få stryka en sak när man är klar. Så nu ska jag gå och stryka på listan...och kanske ta tag i något mer innan jag tar kväll :)


Kommentarer
Postat av: Anneli

Hej! Känner igen mig - är lite av en listmänniska jag också. Men jag har försökt skära ned lite på det - kände att det är lätt att inte vara nöjd. Det är alltid något som återstår på listorna.

Då hittade jag på den "omvända" listan - dvs jag skrev ned allt jag gjorde. Det känns vissa dagar bättre! Då fokuserar jag istället på det jag har gjort istället för på det som jag inte gjort.



Lycka till med "sommarstugan".



/Anneli

2011-03-06 @ 20:56:27
URL: http://njutvarjedag.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Vilken bra idé! Jättebra att sätta fokus på det man klarat av och vara nöjd över det. Jag skriver mest listor för att strukturera mina tankar, och för att inte stressa upp mig över allt jag ska göra och för att inte glömma bort något. Är det nedskrivet så behöver jag inte bry hjärnan med att försöka komma ihåg allt. Men jag tycker din omvända lista låter kanonbra!

2011-03-06 @ 21:06:50
Postat av: Yve

Vilken härlig inspirerande blogg du har. Så glad att jag hittat hit. Har det lite tufft omkring mig just nu och så hittar jag så många underbara måbra tips hos dig. Härligt.

2011-03-06 @ 22:25:07
Postat av: Irene

Jaa Du, det verkar som att det inte bara är boktitlarna vi har gemensamt ;-)...



Jag har precis reviderat min "att-läsa-lista" som hade börjat bli lite väl lång, och prioriterat vilka böcker jag vill lägga min tid på :-).

2011-03-07 @ 09:09:58
URL: http://fengshuiblogg.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Yve: vad roligt att du har hittat hit, och ännu gladare blir jag om något av det jag skriver om kan få dig att må lite bättre! Tyvärr går vi igenom tuffa perioder ibland, och jag hoppas att det snart blir lite ljusare för dig. Kram



Irene: Ja, det verkar som vi har en hel del gemensamt :) Synd att du bor i en annan del av landet. Annars hade det varit intressant med en träff. Min att-läsa-lista har också blivit alldeles för lång, och alldeles för många böcker har jag lånat på biblioteket, samtidigt, som bara stressar mig över att bli lästa. Så idag ska jag lämna tillbaka flera stycken som jag inte hunnit läsa än. Måste försöka lära mig att begränsa mig lite ;)

2011-03-07 @ 09:31:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0