Facebook

Är det fler än jag som är aktiva på Facebook av er som läser? :) Ja, jag anade nästan det. Det roliga är att Facebook på ett sätt blir en spegling av våra liv, även om vi endast väljer att lägga upp vissa delar av vårt liv. På Facebook finns också en mängd olika applikationer man kan använda. Jag läste idag på www.lyckobloggen.se , som är en blogg där svenska lyckoforskare skriver om både sin egen forskning kring lycka, och internationell forskning.


På Facebook finns det en lyckoindex som bygger på de statusuppdateringar folk gör på sina sidor, . än så länge enbart från amerikanska uppdateringar. Lyckoindexet använder sig av en algoritm som letar efter ord knutna till positiva och negativa känslor och kategoriserar sedan statusuppdateringarna efter dessa.

Fler fredagar tack!

 I linje med andra studier visar indexet att vi är som lyckligast under semestern, på fredagar och helger. Och att måndagen är den dag som vi ogillar mest


Detta kan utläsas utav vad Facebookanvändare skriver på sin statusuppdatering olika dagar i veckan. Är det så att vi inte vill jobba eller kan det vara så att det är när vi är lediga vi har tid att göra alla de där sakerna som faktiskt är vetenskapligt bevisat ökar vår lycka: ta sig tid för njutning, vårda våra relationer, hjälpa andra, vara i naturen, vårda vår kropp mm mm??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0