Vanliga inredningsmissar

1. Naket och kallt. För att ge värme åt rummet behövs det textilier i form av mattor, gardiner, kuddar och filtar


2. För mycket saker. Ta inte bort rymden genom att fylla varje kvadratmeter med saker. Luft mellan möbler och saker gör att rummet känns större. Rensa, och se över vad du verkligen behöver - och tycker om.


3. Avskalat och opersonligt. Ett avskalat hem innebär inte superminimalistiskt. Det ska synas vilka som bor i hemmet. Foton, böcker, reseminnen visar din personlighet


4. Vitt, vitt, vitt... Hemmet behöver kontraster. Vitt är en bra färg, men använd gärna färg som komplement. Vill du inte ha färger använd isåfall olika texturer. Olika material ger olika färgåtergivning.


5. Glömt belysningen. Ett av de vanligaste misstagen är att man har för få ljuskällor. Det räcker inte med bara en taklampa. Det behövs punktbelysning och mysbelysning också. I ett vanligt vardagsrum behövs minst sju ljuskällor. Använd lampor att belysa saker i rummet du tycker om


6. Spretigt. Eklektisk innebär en blandning av olika stilar. Det kan vara väldigt charmigt och personligt, men det kan även bli för spretigt. Fråga dig själv hur du vill använda rummet, hur du kan åstadkomma det och är det svårt att få till det på egen hand - fråga om råd. Använd gärna feng shui.


7. Var personlig. Tänk inte allt för mycket på rådande inredningstrender. Det är ditt hem och det ska spegla dig, ditt liv och din personlighet och behöver inte se ut som alla hemmen i olika inredningstidningar. Fråga gärna om råd, men ta bara till dig av de tips du känner funkar för dig och strunta i resten. Det är du som ska bo i ditt hem, och det är viktigt att du trivs där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0