Städutrustning

När det gäller städutrustning finns det en basnivå, dvs vad man behöver för att göra rent överallt i hemmet, men man kan också lyxa till det lite med olika produkter som inte hör till basnivån, men som ändå gör städningen lite enklare. Sen kan man även ha lustutrustning, vilket innebär saker som väljs till största delen för att de ger glädje och njutning. Kan man njuta av att städa? Ja, faktiskt kan man göra det mer njutbart.


Till lustutrustning hör tex en hink i härlig färg, rengöringsmedel som man väljer för att de har vackra förpackningar och härlig doft, fina förkläden, snygga gummihandskar. Saker man använder till städning kan också vara vackra.


Lyxutrustning är saker du egentligen inte behöver, men som förkenklar städningen tex att ha en dammsugare på varje våningsplan om du har flera våningar hemma, en städvagn med allt samlat som du bara drar fram när det är dags att städa.


Vad tillhör då basutrustningen? En dammsugare med alla olika sorters munstycken är en förutsättning för att få bort damm, sand, smulor och annan smuts. En sopborste är bra som komplement, men en dammsugare tillhör basen. Trasor att dammtorka med och torka diskbänk och badrum med, vilket innebär att du behöver ett par stycken. Själv gillar jag mirakeltrasor. Svampborste att skrubba med. En gammal tandborste är kanonbra att komma åt med där det är trångt. Jag använder även en tandborste till att göra rent tangentbordet till datorn. En toaborste till toaletten. Hinkar, gärna en stor och en liten. Rengöringsmedel: såpa, allengöringsmedel, fönsterputs (eller använd diskmedel), badrumsrengöring. Fönsterskrapa till fönstertvätt.


Jag gillar Maison Belle, som både har vackra flaskor, luktar gott och är ekologiskt :)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0