Veckans tips

Ännu en semestervecka, och vädret är halvdant, vilket det verkar vara i större delen av landet - och vad ska du hitta på att göra denna veckan?? Här kommer några tips:


* Besök ett museum eller slott i närheten. Fika, unna dig något gott - kanske en våffla eller ett stort kakfat/kakbuffé. I Göteborgsområdet har vi flera fina slott i närheten, och kaffestuga har de på alla. Nääs sott norr om stan, Gunnebo slott i Mölndal och Tjolöholm slott i Kungsbacka. Leta upp ett slott, eller en herrgård i dina hemtrakter, ta en promenad i vackra omgivningar och avsluta med en fika.


* Försök vara utomhus en hel dag, oavsett väder. Kör slut på dig rent fysiskt genom att gå ut på en lång promenad, ta en cykeltur eller en joggingrunda, simma eller gör gymnastik. Själv är jag ingen cykelfantast men jag tog cykeln och cyklade hemifrån mig till Särö, där jag besökte Blomstermåla och sen hem igen. Tror det blev ca fyra mil totalt. Jättskönt att i sakta mak se andra vyer än man gör med bil.


* Ägna dig åt fullständig kroppsvård, fila, peela och skrubba. Är vädret skönt håll dig utomhus.


* Ibland är det så otroligt skönt och befriande att bara slänga sig på soffan med en stor påse godis och några veckotidningar och sen ligga där i flera timmar och läsa. Koppla bort Fröken duktig och bara vara.


* Passa på att vara turist i din hembygd. Vad brukar turisterna se när de är på besök? Om du inte vet - kontakta Turistbyrån och få massor av tips. Har du själv varit på de ställena? Kanske värt att turista hemma i några dagar och se vad som lockar turister till just din hembygd.


* Sommarrean är i full fart. Kanske dags att köpa dig ett par nya skor? Ett par sköna, men snygga skor att använda på dina promenader ger härlig känsla.


* Cykla iväg till närmaste sjö och ta ett kvällsdopp. Ta långa simtag och låt kroppen flyta i vattnet. Är det möjligt så bada gärna naken.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0