Vardagslyx

Är semestern slut? Fortsätt semesterkänslan genom att unna dig lite vardagslyx. Är ni flera i familjen kan ni turas om att ge varandra lite lyxig avkoppling. Är du ensam får du pyssla om dig själv lite extra.


Måndag - frukost på sängen. Att vakna upp till en frukostbricka på sängen är ett skönt sätt att börja dagen. Gillar du inte smulor i sängen är det iallfall skönt att komma upp till ett dukat frukostbord. Gå upp en kvart tidigare och förbered frukosten. Ta med dig dina härliga frukostvanor från semestern. Servera gärna färsk frukt i skivor. Imorgon är det din tur att sova lite längre, och någon annan i familjen står för frukostförberedelserna.


Tisdag - massage. Köp en massageolja och ge varandra femton minuters massage. Är du själv - boka in en massagetid på tex Gilda beautyschool så kostar det inte så mycket.


Onsdag - städfri dag. Gå i familjen igenom vad var och en ansvarar för när det gäller städningen hemma. Eller kanske ni bestämmer er för att det med RUT-avdrag vore skönt att slippa städningen helt, och lejer bort det till en städfirma. Om inte varje vecka, så kanske en gång i månaden.


Torsdag - middag. Ha kvällar då en i familjen ansvarar för middagen. Testa nya recept, duka fint och kanske ett glas vin till maten en vanlig torsdag. Alternera dagarna så att det ibland är du som är ansvarig för maten, och ibland är det din tur att sätta dig vid dukat bord.

Fredag - present. Att få en oväntad present då och då är underbart. Det behöver inte vara något dyrt, men att få något som är fint inslaget är roligt. Kanske något ni ändå behöver?

Lördag - picknick. Det är inte bara på semestern det är härligt att äta ute. Varm sommar och höst är underbart att ta med sig mat till en vacker plats och äta ut. Även vintertid kan det vara härligt att äta i snön.


Söndag - bubbelbad. Om du har ett badkar, utnyttja det. Häll upp varmt vatten, släpp i en badbomb som blir som en stor brustablett (bara att se hur vattnet spottar och fräser är rätt så kul) och levande ljus är guld värt för att slippa vardagsstressen.


Så även om semestern är över för i år - fortsätt att unna dig små avbrott i vardagen och skapa lite vardagslyx.
Kommentarer
Postat av: Therése

Tack för påminnelsen!

Jag har en vecka kvar och börjar känna oro över hur jag ska må bra i vardagen också. Det är ju vardagen som är det verkliga livet...;-)

Kram Therése

2011-07-29 @ 13:17:05
URL: http://mychoice-tess.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Visst är det så - vardagen är det verkliga livet, men så är också semestern :) Skillnaden är att det är mer vardag än semester på ett år. Därför är det så viktigt att hitta njutning och guldkorn även i vardagen. Få behålla samma sköna känsla som vi ofta får på semestern. Och det behöver inte vara så krångligt, eller kosta mycket pengar. Bara man är medveten och försöker hitta de där små guldkornen så ger även vardagen en skön känsla. Lycka till! Kram

2011-07-29 @ 13:30:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0