Semester på hemmaplan

Jag har flera gånger under sommaren gett tips på hur du kan semestra på hemmaplan. Kanske har du inte råd att åka bort på semestern, kanske har du ingen lust, kanske du jobbar och är fast i stan över sommaren men vill ha lite semesterkänsla.


Dessa tips är  hämtade från Fattig miljonär - lev lyxliv till budgetpris, då jag tyckte dessa tips var riktigt bra. Vissa har jag modifierat lite, men överlag gillade jag dessa tips.


Måndag


Morgon - börja dagen med att skämma bort dina fötter och ta ett fotbad. Skrubba, massera, fila, gör pedikyr.
Middag - Hyr en läcker cabriolet för en dag och gör en roadtrip.
Kväll - Ha en picknick på kvällen. Solen är inte så varm och det är inte så mycket folk på stränderna. Packa ned lite goda delikatesser, så behöver du inte laga till någon mat. Om du cyklar till ett vackert ställe kan du även dricka vin.

Tisdag


Morgon - gör iordning ditt badrum så det påminner om ett fräscht och lyxigt hotellrum
Middag - på semestern äter du ute på restaurang. Gör det även hemma. Lunch är billigare än middag, så passa på att unna dig en riktigt fin restaurang
Kväll - Bjud över några vänner, och be dom ta med sig roliga sällskapsspel och lite enkel plockmat

Onsdag


Morgon - Testa något roligt pass på gymet som du aldrig gjort förut, kanske afrikansk dans
Middag - Om solen skiner, klä upp dig för att gå till stranden eller närmaste utomhuspool. Känn dig lite lyxig
Kväll - Köp en ny kokbok och testa något nytt recept. Gärna något som tar tid, som du inte hinner till vardags

Torsdag


Morgon - Njut av att läsa en bok i sängen, utan att ha några tider att passa
Middag- Pyssla i trädgården eller på balkongen. Ta gärna hjälp av närmaste plantskola för att få tips
Kväll - Bjud på hemmabio, gärna utomhus om vädret tillåter. Hyr en projektor som du kopplar till datorn eller dvd:n, häng upp ett lakan och poppa popcorn. Blir det kyligt, svep in er i filtar

Fredag


Morgon - lär dig något nytt. Kanske en golflektion, tennis eller varför inte yoga?
Middag - På semestern brukar det bli shopping. Åk in till stan och gå in i affärer du aldrig besökt,  på gator du inte brukar gå. Kanske hittar du något reafynd.
Kväll - Ha vinprovning hemma. Bjud över vänner och be alla ta med sig sitt favoritvin. Prata om de olika druvorna, aromerna och smakerna. Börja med vita viner och se på färg, doft och smak. Gör likadant med de röda.

Lördag


Morgon - gör en nyttig och god smoothie till frukost. Skiva upp färsk frukt som ananas och vattenmelon. Det brukar finnas på frukostbuffén på många hotell
Middag - Ha en skattjakt på cykel. Samla vänner, eller familjen, och dela upp er i två lag med varsin kamera. Kom överens om vad för saker ni ska fotografera för att vinna tävlingen, tex en pudel, en loppmarknad, en fontän - eller vad ni kommer överens om. Samlas sedan för att äta en gemensam lunch. Det är en grymt rolig lek.
Kväll - Sista kvällen innan semesterveckan är över. Besök en nattklubb och dansa hela natten

Söndag


Morgon/Middag - ta en lång sovmorgon och gå ut och ät brunch
Kväll - Njut av lugnet efter din semestervecka. Ta ett varmt bad, sätt på lugn musik, tänd ljus och beställ mat så du slipper laga själv. En härlig avslutning på en härlig semestervecka


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0