Prisvärt resande

Ett tips som jag verkligen gillade i boken Fattig miljonär-lev lyxliv till budgetpris är hur man låter sin drömresa bli billigare.


Att resa precis innan eller efter högsäsong till ett resmål innebär inte att det är dåligt att resa då, tvärtom innebär det att du slipper horder av turister, hotell och flygbiljetter är betydligt billigare, ibland bara halva priset. På många ställen är vädret dessutom behagligare utanför högsäsong. Själv skulle jag aldrig åka till tex Turkiet i juli, med temperaturer som ofta är över fyrtio grader blir det mest en pina.


Vart det är prisvärt att åka beror på när under året du vill resa.


Försommar, april - juni


* Skidorter är prisvärt att åka till i april. Skidåkningen är fortfarande bra, men priser bara en bråkdel av vad det är tidigare på säsongen


* New York är fantastiskt på försommaren, innan den riktiga värmen sätter in. Då jag bott i New York kan jag intyga att juli och augusti är inga härliga månader att vara där, men försommar och höst är ljuvligt.


* Vill du åka till Brasilien är tidigt i april en bra tid. Karnevalen i Rio är över, och för att locka turister även till perioden efter är boendet riktigt billigt.


* Thailand är för många ett vinterresmål, men i juni är vädret minst lika bra, men priserna är låga





Sommar, juli-september


* I augusti kan du fynda billiga resor till Mexico. Amerikanerna har slutat sina semestrar, vilket innebär att högsäsongen är över


* Sydafrika har sin lågsäsong mellan sommar och vinter. Kanske läge för safari?


* Medelhavet är fortfarande varmt långt in i september. Kolla in Grekland, Kroatien eller Frankrike till ett betydligt billigare pris än i juli och augusti


* Drömmer du om storvinsten i Las Vegas? Under sensommaren är det lågsäsong, innan konferenserna drar igång igen




Höst, oktober-december


* Vill du besöka Ibiza utan det vansinniga nattlive är oktober en bra månad. Runt Medelhavet går det fortfarande bra att njuta av sol, värme och bad även i oktober


* November kan innebära lite mer osäker väderläge i Karibien och Mexico, men det är fyndläge på resor





Ett annat bra tips är att boka flygbiljett med ett långt stopover i någon av dina favoritstäder. Då kan du njuta av staden några timmar, och ofta dessutom spara pengar då dessa biljetter ofta är billiga då de anses vara obekväma. Första gången jag var i London var på ett flera timmars långt stopover på en resa från Frankrike till Göteborg. Vi hann med att strosa runt i staden och se alla stora landmärken som Picadilly Circus, Trafalgar Square, Bukingham Palace mfl och även äta mat på en pub innan vi reste tillbaka till flygplatsen för fortsatt resa hemåt.



Kommentarer
Postat av: Johan

Bra tips du kom med! Thailand kan man nästan åka året runt till som du säger. Priserna skiljer sig något kopiöst mellan högsäsong och lågsäsong.

2011-07-25 @ 15:32:24
URL: http://www.billigaflygbiljetter.nu/
Postat av: balansilivet

Ja, och varför åka när det är som dyrast...när alla andra åker ;)

2011-07-25 @ 16:02:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0