Oanvända kläder

Har det hänt att du köpt nya kläder, hängt in dom i garderoben och sen inte använt dom? I en engelsk undersökning visade det sig att varje engelsk kvinna hade i snitt 22 plagg i garderoben som de aldrig använt. Värdet av dessa kläder var sammanlagt 117 miljarder kronor. Om man hängde alla kläder på rad skulle de sträcka sig från London till New York. 4,5 gång!!!


 

Det enda jag köpt som inte blivit använt har varit en festklänning jag köpte på rea i fel säsong, och sen när det blev dags att använda den till nyår - kom jag inte i den!

 

Men 22 plagg i snitt som aldrig blivit använda låter för min del som oerhört mycket. Jag har visserligen vänner som handlar mycket kläder och där ett flertal hängt i garderoben med prislappen kvar. Och aldrig blivit använda! Om du har sådana kläder i din garderob är det dags att rensa ut dom, och fundera på vad det var som fick dig att köpa kläderna i första läget. Var det ett reaköp som blev fel? Ett impulsköp när du kände att du var tvungen att handla något? Om du vet med dig att du brukar agera på det sättet, nästa gång du ser något du absolut vill ha. Häng undan plagget till dagen efter och fundera en gång till på om du kommer använda plagget, om det passar din kroppsform, om det passar dina färger, om det passar till andra plagg som redan finns i din garderob. Fundera på hur användbart plagget kommer vara för dig. Då kanske du känner att du inte alls behöver plagget i fråga, eller så gör du ett genomtänkt köp som passar in i din garderob och kommer bli använt ofta. Du behöver inte massor av kläder för att vara välklädd. Men du behöver en genomtänkt garderob, och gärna med stora variationsmöjligheter dvs plaggen ska funka ihop. Då får du en stor garderob, utan att behöva handla så mycket.

 

Pengarna du sparar in på att avstå från dessa "garderobsdödare" kan du lägga på en upplevelse istället, tex en skön massagestund, en god middag eller ett teaterbesök


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0