Handla-utan pengar ;)

För ganska många år sedan arbetade en vän på ett företag som gjorde marknadsundersökningar. En dag ringde han till mig och var desperat efter fler personer till en undersökning han gjorde. Han frågade om jag kunde tänka mig att komma in någon timme en söndag och berätta mina åsikter om olika mobiltelefoner. Som tack för hjälpen skulle jag få ett par biobiljetter.


Det var början av min "karriär" som deltagare i olika marknadsundersökningar. Efter det fanns jag med i deras register och har blivit kontaktad i samband med massor av olika undersökningar. Jag tycker det är ganska kul. Ibland är jag med i en fokusgrupp, där man sitter 6-8 personer i ett par timmar och diskuterar vad man tycker om olika saker. Jag har varit med och diskuterat vårrullar, kakor, te, choklad, lokaltrafikens nya betalningssystem bla. Ibland får jag åka in själv och fylla i formulär om vad jag tycker om en viss reklamfilm, äta olika tacos och tala om vad jag tycker om smaken, dricka juice, äta smörgåssandwich mm.


Oftast är ersättningen biobiljetter. Hur många det blir beror på hur lång tid undersökningen tar. En tvåtimmars fokusgrupp brukar generera fem biobiljetter. Det innebär att jag har inte betalat för ett biobesök på flera år :)


I förra veckan var jag med i en fokusgrupp om ansiktskräm och den här gången var ersättningen presentcheckar. De skulle gälla i en mängd olika affärer, men varje gång jag har handlat något och frågat om de tar sådana checkar har jag fått ett nekande svar.


Men, på Lindex tar dom emot dom, så jag försåg mig med lite nya underkläder (som ändå behövde inhandlas) samt en träningstopp och nya strumpor.


 

Känner mig ganska nöjd :) Fokusgrupperna i sig brukar vara rätt trevliga. De bjuder på fika, frukt och godis och vi sitter i max två timmar och pratar om vad som ska undersökas för tillfället. Ett bra sätt att "handla gratis"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0