Ett lätt sätt att spara pengar

Hur brukar du göra med vardagslunchen på jobbet? Tycker du att det är bekvämt att gå ut på någon lunchrestaurang och äta? Gör du det varje dag?




I Göteborgsområdet kostar en dagens lunch på någon lunchrestaurang ca 79 kronor. Går du till en lite bättre restaurang kostar det omkring en hundralapp. Om du äter lunch ute varje dag blir det minst 400 kronor i veckan. Det blir ca 1.600 kronor per månad. Minst! Om du arbetar 11 månader per år är du uppe i en summa på nästan 18.000 kronor på ett år.


Själv tycker jag inte att en snabb lunch ute på stan är värt de pengarna. Har du funderat på vad du skulle kunna göra för de pengarna istället? För 400 kronor i veckan skulle jag hellre välja en timmes massage. Det skulle ge mig mer värde för pengarna. Eller så skulle jag hellre gå ut på en finare restaurang och äta en middag på kvällen istället. En middag där maten får ta tid. Där servicen är superb. Där jag hinner njuta av de olika smakerna istället för att äta bara för att bli mätt.


För 1.600 kronor per månad skulle jag hellre välja att gå ner i arbetstid och vara ledig en dag i veckan (vilket jag ju faktiskt också har gjort :)). Har du funderat på hur många timmar du behöver arbeta för att tjäna ihop till dina arbetsluncher?


För 18.000 kronor skulle jag hellre åka på en utlandssemester, eller kanske ett par kortare weekendsemesterar och strö ut mina semesterdagar under året. Ny forskning har visat att det är bättre för oss att ta lediga dagar lite då och då under året istället för att koncentrera all ledighet till några veckor på sommaren.


Vad skulle du välja att göra för dina lunchpengar? Hur ser dina prioriteringar ut? Kanske du tycker det är värt att lägga dessa pengar på att slippa laga mat varje dag, och ändå bli mätt, och då är det ok. Eller kanske du, som jag, tycker att det finns andra saker som ger mer värde. För egen del tycker jag att det är så enkelt att lägga ihop rester från middagen i en matlåda och ta med mig som lunch till jobbet dagen därpå. Och dagar som idag, när jag inte hade några rester, slängde jag snabbt ihop en enkel lunch imorse medan jag gjorde mig iordning -fullkornspasta med pesto och soltorkade tomater smakade jättegott :)





Och om du tycker det är skönt att komma ut från kontoret för en promenad till lunchrestaurangen - fortsätt med promenaden men välj var du lägger att spenderar dina pengar! Jag kan fortfarande äta lunch ute någon gång ibland, men då blir det något extra av det - kanske ett lunchmöte med ett trevlig samtal. Men då vill jag ha lite längre tid så det finns tid för det goda samtalet och inte behöva stressa iväg igen snabbt för att lunchtimmen snart är slut :)


Kommentarer
Postat av: Junitjej

Jösses, vad dyrt det blir att äta ute på lunchen varje dag. Själv äter jag med mina elever i en skolmatsal varje dag. Lunchen är pedagogisk och kostnadsfri för mig.

2011-07-29 @ 23:04:37
URL: http://junitjejen.se
Postat av: balansilivet

Ja, det är mycket pengar som bara rinner iväg om man väljer utelunch varje dag. Kostnadsfri lunch är bra. Tänk på vad mycket pengar du tjänar på det som du kan lägga på roligare saker :) Jag jobbar också inom skolan, som psykolog, och ibland äter jag också i skolmatsalen men betalar 20 kr för det, vilket också är oerhört billigt, jämfört med en utelunch

2011-07-30 @ 09:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0