Äta gratis

När jag läste boken Fattig miljonär - att leva lyxliv till budgetpris var det flera tips som jag tycke var bra. Däremot handlade flera tips om att lura till sig saker, och det tankesättet gillade jag inte. Att ljuga för att få saker gratis känns inte bra.


Men gratis mat kan du få på många ställen, utan att behöva ljuga eller luras. After work är ett sådant sätt. Mellan klockan fyra och klockan sju på eftermiddagen brukar det i vanliga fall vara väldigt tomt på restaurangerna. De vill gärna locka till sig folk innan middagsgäster börjar komma. Barer vill ha folk även vid den tiden. Så för att locka till sig folk, på  i annat fall, tider då gästerna är få - bjuder man ofta på enklare mat.


I Göteborg finns det massor av ställen att välja på, och det går att äta sig riktigt mätt på den mat restaurangerna bjuder på. Ofta är det bufféer. Tacobuffé är populärt, men det finns ställen som har andra  inslag, tex kyckling, ceasarsallad, italienskinspirerad buffé. Några bra ställen i Göteborg är Excet, Brasserie Lipp, Bitter Bar & Matsal.

Ett bra tips, som från början kommer från Oprah Winfrey (som ju faktiskt har råd att betala för sig :)) är att googla gratis mat och så den stad där du är. Detta fungerar i många städer, både stora och små. Du kan hitta matfestivaler, restauranger som har speciella erbjudanden eller andra ställen där du kan äta gratis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0