Tillsammans

Vad brukar du göra tillsammans med dina vänner? Människan är ett vanedjur, och vi gör oftast samma saker om och om igen. De flesta människor äter samma frukost varje dag, går samma väg till jobbet varje dag, uppsöker samma ställen som de brukar. Många saker som vi gör har vi automatiserat, vilket är bra ur den aspekten att vi behöver inte lägga så mycket energi på det vi gör. Hjärnan klarar av det ändå. Har du någon gång märkt när du kör bil tex mellan mataffären och hemmet, och när du parkerar bilen kommer på att du inte är riktigt säkra på hur du kom dit. Då har hjärnan kopplat på autopiloten, då det är en väg som du åker så ofta att hjärnan inte behöver vara helt uppkopplad för att komma dit.

Samtidigt som vi behöver automatisera en del uppgifter så behöver hjärnan stimulans och få göra nya saker. Att prova på sådant som du inte har gjort förut kräver arbete för hjärnan, och det är bra. Har du svårt att hitta tid till att träffa dina vänner så mycket som du skulle vilja? Planera in en dag tillsammans med en grupp vänner med jämna mellanrum, kanske en lördag i månaden och utmana er. Gör något roligt tillsammans. Pröva nya saker. Vill ni göra det extra spännande kan en person få vara ansvarig per gång, som då planerar och bokar in det ni ska göra. För er andra blir det en överraskning, och du kanske får prova på saker som du aldrig har haft en tanke på att göra. Det kan också vara en övning i att släppa kontrollen, och överlämna det till någon annan.


Lite tips på upplevelser att boka in med din grupp av vänner:

* gå på spa och få en behandling. Om du vill spendera mycket pengar och känna dig riktigt lyxig, åk bort på en hel spahelg. För en billigare variant kan du välja ett dagspa i din hemstad eller en närliggande stad. För en budgetvariant kan du boka en behandling på tex Gilda Beautyschool eller Axelssons och få en elevbehandling till bra pris

* beställ ett par grupptimmar med personlig tränare och träna tillsammans

* gå till närmaste badhus och bada

* ta en yogaklass

* gå på matlagningskurs tillsammans. Flera studieförbund har även dagskurser med olika teman

* laga middag tillsammans, och gör något ni inte brukar laga.

* gå på en föreläsning i något ämne som du inte kan något om

* gå på provning tex vinprovning, chokladprovning, ostprovning, ölprovning. Det finns provningar i det mesta

* gå på ett museum och utforska det tillsammans. Det finns massor av spännande musem tex vin-och spritmuseum, design, medelhavsmuseum, post- och telemuseum, teknik, sjöfart. Ja, det mesta finns faktiskt spännande museum där man kan lära sig något nytt. Eller besök ett slott i närheten och gå på visning. Många slott har små skådespel vilket gör upplevelsen mer levande.

* välj en bok som alla ska läsa och diskutera

Har du några andra förslag på roliga saker att göra tillsammans och få pröva något nytt och utmana dig sjäv lite??
Själv ska jag på prova-på-kurs i linedance i helgen. Jag gillar att dansa, salsa, afrikansk dans, zumba men linedance har jag aldrig provat. Jag ska ta med mig dottern och några vänner och prova. Det ska bli jättekul. Jag får göra något jag tycer om, dansa, men får ändå göra något jag aldrig gjort förut, linedance, jag får göra något nytt kul med min dotter, som jag skrev var ett av mina "mål" för 2011 och jag får en upplevelse tillsammans med vänner. Snacka om att jag då fyller på lyckoförrådet ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0