Rensa garderoben

Tema för denna vecka är hur du bygger upp en bra garderob som fungerar i alla lägen, och där alla kläder används och kan kombineras på olika sätt.


Det första steget till detta är att rensa och organisera det som finns i din garderob just nu. I de flesta garderober används ca 20% av plaggen regelbundet, och de flesta plagg används sällan, eller inte alls. Hur ser det ut i din garderob??


Börja med att ta ut allt från garderoben. Då får du dels en bättre överblick, och så kan du samtidigt passa på att städa garderoben ordentligt. När du tar ut kläderna kan du direkt lägga kläder som är trasiga eller slitna i en hög. I de många garderober hänger de även kläder i flera olika storlekar. Vilken storlek har du...just nu? Kläder som är för små, för stora eller helt enkelt inte riktigt passar lägger du i ytterligare en hög. Sen finns det kläder som i och för sig är bra, men av någon anledning blir det sällan, eller aldrig använda. Har du kläder som du inte använt på ett år, lägg dom i en tredje hög. På ett år har alla årstider passerat, och har inte kläderna blivit använda då, kommer de inte bli använda framöver heller. Betänk att det dessutom kommer komma in några nya kläder som konkurrerar med befintliga kläder också, och tillhör de inte favoriterna idag....så kommer de inte göra det om ett par månader heller. Nu har du tre högar med kläder, och förhoppningsvis en del kläder som än så länge inte har hamnat i någon hög. Detta är kläder som är fräscha, som passar, som du trivs i och använder - favoriter helt enkelt. Och favoriter behåller du naturligtvis.


Den första högen med trasiga kläder har gjort sitt, och deras livstid är nu över. De kan du slänga med gott hjärta. Kläderna som inte passar, som antingen är för små eller för stora, eller sitter illa på annat sätt kan glädja någon annan. Dessa skänks till loppis, eller säljs tex på Tradera. Kläderna som du inte använder går samma väg, skänks bort eller säljs. Har du svårt att skiljas från dom, även om de inte används??? Lägg dom då i en låda, märk lådan med ett datum några månader framåt, och ställ lådan i förrådet. När månaderna passerat, fundera på om det är något i lådan som du har saknat, och velat ha på dig under den tiden som har gått. Öppna inte lådan och kolla. Kommer du inte ihåg vad som ligger i lådan, är det inget att spara. Dags att göra sig av med!


Den fjärde högen, favoritkläderna, är det som garderoben ska byggas upp kring. Tänk att öppna garderoben, och varje plagg som hänger där är kläder du tycker om, känner dig bekväm och snygg i, kläder som får dig att må bra helt enkelt. Detta är målet.


Hur du väljer kläder i färger som passar dig, i snitt som gör det absolut bästa för din figur kommer jag återkomma till i ett senare inlägg. Nu när du har rensat garderoben, finns det utrymme för nya kläder och dessa nyförvärv ska alla bli nya favoritkläder.


Hoppas du har haft roligt under den första uppgiften. Rensa i röran, få fram saker du tycker om, organisera det som ska vara kvar och göra plats för nytt brukar ge en energikick. 

 

Snygg och bra organiserad garderob, eller walk in closet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0