Mindfulness - medveten närvaro

Jag kommer skriva en del om mindfulness på bloggen, men vad är mindfulness egentligen? På svenska kallar vi det för medveten närvaro, och det tycker jag är ett ganska bra ord. Mindfulness är inspirerad av buddhistisk meditation och livsfilosofi. Grunden till mindfulness är en vaken närvaro som kommer inifrån och kan beskrivas som att man avsiktligt uppmärksammar upplevelser av inre eller yttre händelser. Det är en öppen, nyfiken och tillåtande inställning. Vi är medvetna om vad som händer här och nu, utan att försöka ändra upplevelsen, döma eller kritisera den.


Mindfulness är ett meditativt förhållningssätt och vi behöver träna på att rikta uppmärksamheten till nuet. Nuet kan handla om de tankar eller känslor du upplever, men det kan också vara intryck från omgivningen eller något du gör.

I bloggen kommer jag återkomma till olika mindfulnessövningar som du kan pröva för att din medvetenhet och din närvaro i nuet. Jag kommer också ge tips på hur du kan använda mindfulness i olika vardagssituationer.  Jag hoppas att dessa övningar och tips kommer öka ditt välbefinnande och må bättre. Ta vara på vardagen...och njut!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0