Garderobsplanering del II

Nu när du har rensat garderoben, så bara de plagg du verkligen använder och trivs i finns kvar, och du har funderat lite kring vilken klädstil du tycker om, har vi kommit till det tredje steget - vilka färger garderoben ska byggas upp kring.


Om jag säger färganalys, vad tänker du då? I mitten av nittiotalet utbildade jag mig inom det området, och att.  göra färganalys var populärt. Många kvinnor pratade om att de var vår eller sommar. Du kanske tycker att dessa årstidsbenämningar känns gammalmodigt, och du behöver inte tänka i de banorna. Men faktum är att vi passar bäst i färger som harmonierar med våra egna färger på hud, hår och ögon. Våra färger är antingen varma eller kalla, antingen ljusa, medium eller mörka, och vi kan ha färger som är klara eller färger som är mer dämpade. När man pratade om olika årstider beskrev de hur färgerna var uppbyggda. De som kallas vår passar bäst i de färger man kan se i naturen under våren - varma, klara, friska färger, och är tex de enda som kan bära upp limegrönt, påskliljegult, varmt röd. Även de som kallas höst passar bäst i  varma färger, men tänk hösten flammande färger som roströd, brunt, olivgrönt. På våren och hösten är också ljuset varmt och gyllene.
Sommartid och vintertid är ljuset kallt, men på olika sätt. På sommaren är färgerna lite mer dämpade, lite disiga som i milda pasteller, rosa malvor, blått i alla nyanser tex jeansblå, medan vinterns färger är mer kontrastrika. Om du tittar ut nu så ser du svarta, olika gråa toner, klart vitt.


Våren och sommaren har ljusare fäger, medan hösten och vintern har mörkare. Titta på dina egna färger. Om du är ljus, med ljust hår, ljus hy och ögon som är blå, blågrå, gröna - så är det antingen vårens eller sommarens färger som passar dig. Vilken som är bäst beror på om dina färger är varma eller kalla.


Har du mörkare färger i dig själv, är det höst eller vinter som har dina färger. Har du mörkt hår utan några gyllene reflexer är dina färger i huvudsak kalla. De flesta som passar i höstfärger brukar vara lätta att identifiera med hår som ofta har röda nyanser.


För att avgöra om du har kall eller varm ton, titta på huden om den går mer åt det rosaaktiga hållet, eller mer olivfärgad. Vilken färg har du på håret? Vilken är din ögonfärg?


Titta på dina favoritkläder i garderoben - är de i huvudsak varma eller kalla? Ofta dras vi instinktivt till färger som harmonierar med våra egna färger, och du har säkert en del favoritkläder som du alltid känne dig fin i som är i en färg som passar dig. Om din garderob byggs upp i färger som funkar ihop med dina egna färger, dvs i samma färgspektrum, kommer de även att passa ihop med varandra.


Något som är mycket smickrande för alla är att i kläder, eller detaljer, upprepa färgen på ögonen. Har du frågor när det gäller färg, lämna en kommentar så ska jag svara. I nästa del kommer jag ta upp hur klädernas skärning kan lyfta fram och smickra dina bästa drag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0