Garderobsplanering, del 1

Om du nu har klart garderobsrensningen, och gjort dig av med tre högar, slänga-högen, det som inte passar och det du inte  använder, så hänger nu bara favoritplaggen kvar i garderoben.


Börja med att titta på dessa plagg. Finns det något gemensamt hos dom? Går de i samma färgskala? Är det en viss stil du trivs i? Är snittet på plaggen liknande? När du börjar analysera de plaggen som du ofta och gärna använder kan du börja få grepp om vilken stil du gillar.


När jag i mitt företag arbetar med styling av personer, börjar jag alltid med att rensa i det som redan finns. Sen tittar vi på vilken stil som tilltalar dig. Nästa steg är att hitta vilka färger som bäst passar till dina egna färger för att sen se vilken typ av snitt och skärningar på kläder som bäst smickrar din figur.


Gillar du kläder med ett klassiskt snitt? Kjol, mörka jeans, snygga, tunna ulltröjor, vit skjortblus är exempel på plagg som passar in i den stilen. Eller är du mer åt preppyhållet som också ingår i den klassiska klädstilen?


Gillar du den romantiska stilen bäst? Kvinnliga former, volanger, tunna skira tyger, blommönstrat, spetsar?


Eller är det den naturliga stilen som bäst beskriver dig?  Naturliga material som bomulle, linne, ull i ljusa färger som beige, ljust khaki, mellanbrunt, kläder med enkla linjer utan onödiga dekorationer.


Är den bohemiska stilen en stil som tilltalar dig? Lager-på-lager, långa kjolar, stora smycken, västar, fina tyger.


Ibland kan det vara flera stilar som tilltalar dig. Du kanske föredrar mer än en stil, men om du tittar i din garderob bland de favoritplaggen du har - spretar de åt alla håll, eller är det en stil som dominerar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0