Vardagslyx

En sak som jag tyckte väldigt mycket om i boken och filmen Eat, pray, love, eller Lyckan, kärleken och meningen med livet som den fick heta på svenska, är när hon är i Italien och lär sig att njuta av mat, dryck och glass. Italiensk glass är ju den godaste som finns.


Lyxa till en vanlig vardag med att unna dig en riktigt god glass, gärna italiensk, men annan glass går också bra. Gå till något mysigt glasscafé efter jobbet, gärna med en god vän, och välj sedan hur mycket chokladsås, strössel eller annan topping du vill ha och njut. Njut av varje tugga och tänk inte en enda gång om det du äter är nyttigt eller inte.


Har du inget mysigt glasscafé i närheten går det bra att fixa hemma också. Jag var hemma med sjukt barn igår, som ville ha glass.  Gammeldags vaniljglass med varm hallonsås och lite mörk choklad känns lyxigt en vanlig vardagskväll. Ta frysta hallon och värm dom långsamt i en kastrull tills de börjar tina och smälta till en sås. Ha i lite flytande honung och blanda om. Lägg på den varma såsen över glassen och hacka god mörk choklad som du strösslar över glassen. För att få glasscafékänsla servera glassen i fina glas.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0